home EVENIMENT, POLITICA Cîțu: „Jumătate din PSD trebuia să fie la pușcărie, au speriat oamenii, au indus panică”

Cîțu: „Jumătate din PSD trebuia să fie la pușcărie, au speriat oamenii, au indus panică”

Share

Florin Cîţu acuză PSD că a organizat o campanie pe care a plătit-o şi desfăşurat-o anume pentru a-i speria şi panica pe români.

”A fost o strategie a celor de la PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie”, afirmă Florin Cîţu.

”Economia globală astăzi trece printr-o criză nemaiîntâlnită. (…) A fost o provocare mare pentru acest guvern şi când am spus criza vorbesc de contextul economic global pentru că ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB în acest moment şi lucrurile arată ok”, a declarat Florin Cîţu.

El a explicat că ”scenariile apocaliptice” pe care le-au avansat trompetele din PSD nu s-au adeverit.

Citu a precizat că al doilea trimestru al acestui an este ”afectat negativ”, iar pe final de an contracţia economiei va fi în jur de minus 2% din PIB şi nu de minus 9%, ”aşa cum spuneau tot felul de profeţi”.

”Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, aşa cum am spus de la început. (…) Nimic din ce au aruncat în piaţa cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice nu s-a întâmplat. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie. Fiindcă nu poţi să te foloseşti şi să panichezi o întreagă Românie doar pentru a câştiga tu politic, să arunci acele scenarii care nu aveau niciun fundament. Nu era nimic fundamentat şi totuşi au făcut-o. Au afectat şi economia, au afectat şi investitorii, dar i-au afectat şi pe romani”, a adăugat ministrul de Finanţe.

El a acuzat ”o campanie orchestrată, plătită” de PSD, arătând că sunt reclame pe online, emisiuni la ”televiziuni prietene”.

„PSD a plătit reclama în presă ca să transmită mesaje menite să creeze panică. Au afectat economia. PSD a lăsat restante 3 miliarde la concedii medicale. ÎMM Înveşt este cel mai de succes program din ultimii 30 de ani de zile. Peste 8 mii de firme au contactat împrumuturi Prin Startup Nation am garantat 7,2 miliarde de lei credite pentru companii, cu dobândă zero. În doi ani sub PSD s-au garantat doar 2 miliarde de lei. Acum este momentul să devenim o economie competenta şi veţi vedea măsurile luate în acel plan pe care-l prezentăm miercuri”, a spus ministrul Finanţelor.

Cîţu a completat că Guvernul din care face parte a investit în infrastructura cea mai mare sumă din ultimii 10 ani, peste 13 miliarde de lei. „Ministerul Transporturilor va avea o sumă record alocată la investiţii după rectificare. Investiţiile în Infrastructura va fi prioritatea numărului 1 Trebuie să începi autostrăzile anul acesta. Autostrada Sibiu-Brasov trebuie începută în acest an”, a completat ministrul.

”Repet, dacă nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în puşcărie”, a spus el. Florin Cîţu a precizat că măsurile luate de guvern în plan economic ”au dat încredere companiilor să meargă mai departe”.

El a susţinut că ”relativ la cee ce spuneau” cei din PSD, dar şi unele instituţii străine, că se va întâmpla cu economia, ”este un succes astăzi”. Ministrul Finanţelor Publice a menţionat totodată că jumătate din deficitul înregistrat la buget o reprezintă cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2.

Citeşte şi
Codrin Ştefănescu: Ciolacu vrea să o trimită la puşcărie pe Dăncilă

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a lansat un nou atac, via Facebook, la Read more

Sorina Pintea: “Să nu uităm că şi copiii României văd asta!”

În premieră după ce a fost arestată, Sorina Pintea transmite un mesaj pe pagina ei Read more

CTP îi doreşte lui Ion Iliescu să trăiască 100 de ani. De ce? De puşcărie…

Cristian Tudor Popescu (CTP) şi-a manifestat speranţa că Ion Iliescu va apuca să facă măcar Read more

Ionel Arsene, reales la PSD Neamţ. “Să nu mai băgăm oamenii la puşcărie!”

Baronul Ionel Arsene, poreclit „Sosetuţă”,  a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al PSD Neamţ, Read more

Liviu Dragnea iubeşte Rahova, ar vrea să rămână aici după carantină

Liviu Dragnea vrea să rămână în continuare la Penitenciarul Rahova, după expirarea perioadei de carantină, Read more

Radu Mazăre ar putea fi dus la muncă. Tâmplărie şi reparaţii auto

Mama lui Radu Mazăre a declarar, după ce l-a vizitat la Penitenciarul Rahova, că s-ar Read more

Codrin Ştefănescu ar fi fost sunat de Liviu Dragnea, din puşcărie

Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, a anunţat că Liviu Dragnea i-a telefonat din Read more

Puşcărie sau puşcărie? Guvernul pregătește proiectul Fondului Suveran

Ministerul Finanțelor, condus de Eugen Teodorovici, a pus în dezbatere publică proiectul unei orgonanțe de Read more

Delir Dragnea la Antena 3. “Vor să mă bage la puşcărie!”

Delir Dragnea pe postul de tembelviziune Antena 3, Liderul PSD, mai alb şi speriat ca Read more

Dragnea despre Iohannis: Îşi doreşte al doilea mandat pentru protecţie personală

Liderul PSD Liviu Dragnea afirmă că el este atacat, că viaţa lui este în pericol, Read more

Share