home CORUPTIE, POLITICA Mihnea Constantinescu, mort, martor în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu

Mihnea Constantinescu, mort, martor în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu

Share

Mihnea Constantinescu era martor-cheie în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu. DNA îl acuză pe Tăriceanu că, în mod indirect, în perioada 2007-2008, a primit o mită în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții companiei austriece Fujitsu-Siemens.

Acasta în schimbul demersurilor depuse de politician, în exercitarea funcției. Probabil că Tăriceanu este foarte trist că acuzarea a pierdut un martor cheie. El este nimeni altul decât fostul director de cabinet al premierului României între anii 2005 – 2008, Mihnea Constantinescu.

Acesta a murit astă-noapte, într-un spital din Nisa, la 57 de ani. Constantinescu era implicat în multe şi nu numai mărunte.

Mihnea Constantinescu decartase

DNA a obținut înainte de moartea sa confirmarea că mesajele primite pe adresa mihnea.constantinescu@gov.ro ajungeau în mod cert la primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu.

Adresa a fost folosită de echipa de consultanți israelieni în perioada în care au lucrat pentru Tăriceanu pentru corespondență, ceea ce demonstrează că Tăriceanu avea cunoștință că aceștia prestează servicii pentru el.

Serviciile nu au fost plătite de PNL sau de Tăriceanu din contul său personal către firma care presat serviciile, ci de Fujitsu, prin intermediari, unei companii off-shore aparținând consultanților israelieni Tal Silberstein și Shimon Sheves.

Toată lumea recunoaşte, Călin Popescu Tăriceanu strigă că e urmărit de statul paralele cel rău

Reprezentanții austrieci ai Fujitsu-Siemens recunosc în fața procurorilor austrieci că au plătit, la ordinul unui intermediar al premierului Tăriceanu, Petru Berteanu, 800.000 de dolari, ca șpagă, pentru ca Tăriceanu să emită cele patru hotărâri de guvern din anul 2008, privind licențele Microsoft.

Plata s-a făcut în baza unui contract fictiv de consultanță cu firma off-shore Farley Enterprises LTD. Aceasta le aparţinea lui Petru Berteanu și Bogdan Teodorescu, odinioară ambi jurnalişti, între timp deveniţi ambii traficanţi de socoteli dubioase la limita mediului politic.

Mai departe, Berteanu şi Teodorescu i-ar fi plătit 800.000 de dolari firmei STG Ventures, aparținând consultanților israelieni Tal Silberstein și Shimon Sheves. Procurorii, audiindu-i ca martori pe Sheves și pe Silberstein, au constatat că aceștia aveau un singur client în România, pe Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi
Brokerul fugar Cristian Sima a declarat într-o emisiune de televiziune că Mihnea Contantinescu, membru al
Atunci când faci gargară, nu faci gargară în latrină. Faci gargară ca să te speli
Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică au fost audiați vineri la ÎCCJ în calitate de martori.
Liviu Luca, fostul lider al Federaţiei Sindicatelor Petrom, nu a vrut să stea de vorbă
~cin' sa fie la Elbit, contractant MApN? Dudu, fostul ministru al Apararii~sfarsitul doi si-un sfert?~spaga
~ziua cand loveste Mafia Lemnului~tunurile bancilor pe romani~cine blocheaza lucrarile la autostrada~Concurenta sanctioneaza un nou
~vamesi curati ca lacrima~unde pui degetul~Oltchim spre privatizare~riscul unui cutremur in Romania~petrolul se scumpeste, atacat
Cautam ca blembelecii extraterestri de 1.60 – 1.85 m, cantarind de preferinta 60 – 90
Intrebari fara raspuns pentru cativa turisti, care, aflati la Busteni, au surprins o umbra a
Vulnerabilitate - asta sunt femeile din magistratură, în viziunea noului secretar de stat propulsat de
Share