Mihai Tudose refuză să-l demită pe şeful Poliţiei Române

Share

Premierul Mihai Tudose a refuzat să îl demită pe şeful Poliţiei Române, Mihai Despescu. Anterior, ministrul de Interne Carmen Dan îi ceruse acestuia demisia. Dar şi şefului Serviciului Omoruri, comisarul Radu Gavriş.

Mihai Tudose a scos limba, hâtru, la Codrin Ştefănescu

Singura legătură dintre Gavriş şi Carmen Dan ar fi Liviu Dragnea şi gruparea din jurul acestuia. La finalul anului trecut, aceasta a lansat o iniţiativă controversată a Codurilor Penale, contestată vehement de Radu Gavriş.

Bogdan Despescu s-a înt\âlnit cu Mihai Tudose

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria. Despescu şi-a prezentat raportul de activitate, după ce ministrul Carmen Dan a propus demiterea lui.

Aceasta a anunţat că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române. Demnitarul a spus că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului pedofil.

Ioniţă, înlocuitorul eventual al lui Despescu, refuză numirea

Interesantă reacţia celui propus de Carmen Dan în locul lui Bogdan Despescu. Poliţistul, care ar fi fost cel mai tânăr şef al Poliţiei din istorie, a refuzat numirea. Evoluţia pare a fi o solidarizare a poliţiştilor contra ministrului de Interne. Un fapt fără precedent.

Mihai Tudose, înainte de şedinţa de Guvern declarase că a avut „o discuţie cu domnul Despescu”. Acesta i-a prezentat raportul solicitat de prim-ministru. Dar, spune şeful Executivului, “am înţeles de pe surse că noua propunere (Cătălin Ioniţă) şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia.

Şeful Guvernului a mai spus că l-a rugat pe Despescu să îi prezinte “într-o săptămână măsurile luate de domnia sa”. Este de remarcat, crede premierul, că “făptaşul a fost prins în două zile”. Unora li se pare puţin, altora mult.

Share