home CORUPTIE, POLITICA Mihai Tudose: “Mă tem că România va deveni cimitirul Europei!”

Mihai Tudose: “Mă tem că România va deveni cimitirul Europei!”

Share

Fostul premier PSD Mihai Tudose, actual europarlamentar, a publicat un mesaj panicard pe pagina sa de Facebook.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Tudose susţine că Guvernul este depăşit de situaţia actuală şi că România risca să devină cimitirul Europei.

StareaPresei.ro are o întrebare-două-trei în manieră Bogdan Chireac pentru Mihai Tudose: cine a fost, gulgurinule, la putere în România, în ultimii opt ani? Răspuns – PSD. Cine a pus în cap sistemul de Sănătate? Răspuns corect: PSD. Cine a fost pus sub acuzare recent pentru fapte de corupţie în sistemul medical? Răspuns – Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii din partea PSD.

„Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel naţional, mă tem că România va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru închiderea completă a tuturor zonelor-focar, comanda unică în achiziţionarea şi distribuirea materialelor sanitare (au apărut cazuri în care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia să le lucreze), măsuri coerente pentru salvarea economiei şi nu bâlbele din fiecare şedinţă de guvern”, afirmă Tudose.

Mesajul integral:

Clopotele din Suceava. Dangătul de jale din Suceava e pe cale să se propage în întreaga ţară, dacă în al 13-lea ceas nu se iau măsuri ferme pentru gestionarea crizei. Ne pregătim de o tragedie naţională, din cauza unui martie irosit iresponsabil într-o succesiune de greşeli – de la graniţe până în spitale, de la neechiparea medicilor până la nepregătirea cetăţenilor.

Tsunamiul a crescut sub ochii noştri, dar autorităţile romane n-au făcut decât să-i netezească drumul. Ştiam din Italia şi Spania cum matura vieţi, atunci când loveşte sisteme medicale prinse pe picior greşit. Ştiam din exemplul altor ţări ca proporţiile dezastrului pot fi limitate, dacă se iau măsuri, măcar pe ultima sută de metri.

Decontul incompetenţei şi defazării se face, acum, în vieţi omeneşti. De aceea trebuie intervenit în forţă pentru a salva ce se mai poate!

Constatăm, încă o dată după Colectiv, falimentul unui mod de a face politica, de a promova în funcţii administrative o clientelă incompetenţă şi cu o singură trăsătură – obedienţă. Am plătit cu poziţia de prim-ministru refuzul de a mă înclina în fata jupanului ce a dus la apogeu feudalismul politic românesc. Una din priorităţile scurtului meu mandat a fost eficientizarea sistemului medical, despre care am spus public la acea vreme, în şedinţa de Guvern, că este foarte greoi, foarte birocratizat şi nu lasa medicii de familie să-şi facă meseria, pentru că îi transforma în contabili.

Am dialogat cu sindicaliştii din Sănătate, le-am dat dreptate şi am căutat împreună soluţii. Din păcate, n-am fost lăsat să acţionez, pentru că deranjăm – şi în acest domeniu – interese grele şi cumetrii meschine.

Ce se mai poate face în actuala situaţie? Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel naţional, mă tem că România va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru închiderea completă a tuturor zonelor-focar, comanda unică în achiziţionarea şi distribuirea materialelor sanitare (au apărut cazuri în care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia să le lucreze), măsuri coerente pentru salvarea economiei şi nu bâlbele din fiecare şedinţă de guvern….

Înainte de orice, însă, se impune preluarea de către Preşedintele României a gestiunii directe a crizei. Asta nu e situaţie pentru Orban şi Catu. Şi-au dat testul capacităţii căutând zilnic să-şi justifice mediocritatea inventând vinovaţi în loc să găsească şi să implementeze soluţii…

Ajunge! Deja bat clopotele…

Citeşte şi
Pleşoianu rămâne în afara Parlamentului. Cine e de vină? Statul paralel!

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu se declară convins că nu se va mai regăsi pe listele Read more

Mihai Tudose, celălalt șef de campanie PSD: Nici un condamnat pe listele electorale!

Mihai Tudose se va ocupa, împreună cu europarlamentarul Claudiu Manda, de campania electorală a PSD Read more

Mihai Tudose a revenit în PSD. Apa sânge nu se face!

Primarul PSD al Brailei, Viorel Marian Dragomir, a anunţat miercuri că Mihai Tudose, demisionar din Read more

Antena 3, disperare. Vrea să-l impună premier pe Mihai Tudose în locul lui Dăncilă

Conştienţi că zilele Vioricai Dăncilă în fruntea Guvernului sunt numărate, mai multe voci din presa Read more

Mihai Tudose a votat cu Ciolacu. Pro România pentru noi este PSD 2

Invitat în emisiunea ”Legile Puterii”, Mihai Tudose a vorbit, cu o sinceritate debordantă, despre votul Read more

Mihai Tudose: Gabriela Firea are dreptate, cred că spune adevărul

„Firea are dreptate”, este poziţia publică a fostului premier Mihai Tudose, referindu-se la propunerea primarului Read more

Mihai Tudose face dialog prin reţeaua Facebook cu Carmen Dan

Mihai Tudose i se adresează indirect lui Carmen Dan, într-un mesaj de pe Facebook stupefiant. Read more

Mihai Tudose refuză să-l demită pe şeful Poliţiei Române

Premierul Mihai Tudose a refuzat să îl demită pe şeful Poliţiei Române, Mihai Despescu.Anterior, ministrul Read more

ONG civice au discutat aproape degeaba cu Mihai Tudose

După întrevederea cu premierul Mihai Tudose, ONG civice au anunţat că rezultatul nu este îmbucurător. Read more

Mihai Tudose s-ar întâlni cu ONG civice pe 27 decembrie

Premierul Mihai Tudose a răspuns pozitiv solicitării ONG civice de a se întâlni şi a Read more

Share