Mihai Şora îi îndeamnă pe români să iasă la vot duminică

Share

FIlosoful şi militantul civic Mihai Şora îi îndeamnă pe români să iasă la vot, la alegerile locale, pentru binele ţării.

“Cunoașteți, fără îndoială, senzația…– o nerăbdare la limita angoasei, concentrarea aceea febrilă asupra unui singur punct, care-ți absoarbe toate resursele (inclusiv cele de bunăvoință). Ca atunci când ai în față un examen esențial, despre care știi sau intuiești că-ți poate schimba cursul vieții; când ai de dat proba pe care nu trebuie cu nici un chip s-o ratezi dacă vrei să rămâi întreg.
Așa aștept aceste alegeri.
Sunt sigur că mulți ne gândim la ziua de 27 septembrie ca la o eliberare: ziua când am putea scăpa, în sfârșit, de călcătura unei mafii fără egal în hoții și nelegiuiri la cârma Bucureștiului. V-o spune unul care a văzut multe la viața lui… și de multă vreme.

Nu-i mai suport!

Mă uit la desenul alăturat și mă întreb cum de-a ajuns un copac atât de falnic și viguros să se lase prins într-o biată cușcă de sticlă. Și cum de mai rabdă prinsoarea? Când i-ar fi atât de ușor să-și întindă crengile, să-și adune forțele și să spargă pereții care-l urâțesc și-l sufocă.

Mergeți la vot, oameni buni.
Mihai Șora”

Share