Militarii moldoveni luati cu arcanu’ la defilarea de 9 mai de la Moscova. Mihai Ghimpu spune NU Kremlinului (Ziua Veche)

Share

Presedintele interimar al Republicii Moldova nu va participa la festivitatea dedicata zilei de 9 mai de la Moscova, transmite Vocea Basarabiei.

Scandal intre membrii Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) de la Chisinau. Motivul: (ne)participarea Moldovei la parada din 9 mai de la Moscova.

In urma sedintei membrilor AIE, presedintele interimar Mihai Ghimpu, lider al Partidului Liberal, a pierdut teren in fata liderilor celorlalte partide ale Aliantei: Vlad Filat (PLDM), Dumitru Diacov (PDM) si Serafim Urecheanu (AMN). Decizia finala: militarii moldoveni merg la Moscova.

Mai grav este ca agentia de presa Interfax si cateva publicatii ruse anuntau inca de joi, 22 aprilie, ca Moldova isi va trimite militarii la Moscova, inainte ca sedinta AIE sa aiba loc. Astfel, guvernul Re publicii Moldova va trebui sa plateasca peste 400.000 de lei de la buget, bani care ar fi putut fi directionati catre programe sociale.

Potrivit unor surse guvernamentale de la Chisinau, vor urma sesiuni de selectionare si instruire a militarilor care vor defila la Moscova. Aceasta decizie pripita va presupune costuri suplimentare, mai ales ca, pe langa contingentul de 70 de militari din Garda de Onoare, mai este vorba si despre rezerve de personal, iar partea rusa, bineinteles, ca nu are de gand sa dea acesti bani… citeste tot aici

Share