home EVENIMENT, POLITICA Mihai Chirica, primarul Iaşiului, este sub ancheta penală a DNA

Mihai Chirica, primarul Iaşiului, este sub ancheta penală a DNA

Share

DNA s-a autosesizat după apariția în presă a unor articole privind cumpărarea unor imobile pe numele copiilor lui Mihai Chirica și a deschis un dosar penal in rem, au precizat surse judiciare. Dosarul in rem este deschis pentru fapte de luare de mită.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Context. Publicația Adevărul a dezvăluit luni că Thea şi Mălina Chirica, fiicele de clasa a VII-a, respectiv clasa a IV-a ale primarului din Iaşi, Mihai Chirica, deţin o casă de lux de 240 de metri pătraţi, care a fost trecută pe numele lor după ce edilul a divorţat de fosta sa nevastă.

Potrivit sursei citate, proprietatea de 240 de metri pătraţi a fost dobândită de cele două fiice ale lui Mihai Chirica în anul 2012, ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti pronunţată de justiţia din Iaşi. Decizia respectivă punea capăt partajului dintre Mihai Chirica şi fosta sa soţie, Ana Maria Fodoreanu.

Anterior, vila aparţinuse celor doi, iar prin partaj dreptul de proprietate fiind transferat celor două fiice. Tot atunci, custodia copiilor a fost încredinţată mamei, motiv pentru care edilul Iaşului a considerat că nu trebuie să treacă în declaraţia de avere acel imobil, asupra căruia are şi în prezent drept de uzufruct.

Săptămâna trecută, Agenția Națională de Integritate (ANI) a început verificarea averii lui Mihai Chirica după ce ReporterIS a publicat o serie de anchete privind afacerile imobiliare ale familiei acestuia, au declarat pentru G4Media.ro surse din instituție. Investigația a început în urma unei autosesizări.

Reamintim că publicația ReporterIS a scris miercuri că Mihai Chirica este beneficiarul unei tranzacții imobiliare de 250.000 de euro făcute pe numele copilului său de 11 luni, reprezentat de bunica pensionară. Familia primarului a cumpărat un teren de 836 mp în cartierul ieșean Sărărie, la 100 m de Bolta Rece.

Primarul Mihai Chirica a declarat că ”sumele necesare pentru achiziția unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deținut de 11 ani de părinții mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferența de bani a fost pusă de familia mea din sumele deținute conform declarației de avere din anul 2018 și anii anteriori, declarații care sunt publice și afișate pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, în conformitate cu legislația în vigoare”.

Citeşte şi
Astăzi, primarul Iaşiului, Mihai Chirică, a fost exclus din PSD de aripa PSDragnea. Disoluţia Partidului Social
Cumpărarea unui apartament sau a unei garsoniere este o sarcină ce vine însoțită de o
Ca și proprietar, dorința de a valorifica un imobil este egală cu cea de a
Cutremurul mare care se apropie şi care probabil că nu ne va cruţa va avantaja
Una dintre ideile cele mai proaste ale Cabinetului Cioloş a fost să pună la punct
~Baciu de la ANRP prins in flagrant~Google+ suspenda profilurile alias si de firme~ce vrea sa-i
~Orban vrea PNL fara PSD in alegeri~bancile, cei mai mari imobiliari~Casa Poporului, gaura neagra de
~contra a lui Basescu spre Plesu~ponta: Basescu trebuie suspendat, judecat si bagat la inchisoare~DNA ii
Jeffrey Franks: “În 2009 aveaţi una dintre cele mai slabe economii din lume, iar acum
~Oda Conducatorului Iubit Felix Pisi~Geoana premiaza dispretul Effie pentru Romania~Isarescu: urmeaza restrictii pentru banci~cel mai
Share