home EVENIMENT, POLITICA MH-17 a fost doborât de Brigada Antiaeriană 53 a armatei rusești

MH-17 a fost doborât de Brigada Antiaeriană 53 a armatei rusești

Share

Procurorii care investighează doborârea zborului MH-17 ce a avut loc în 2014 în estul Ucrainei au anunțat joi că racheta ce a provocat prăbușirea avionului a fost trasă de armata rusă, potrivit Reuters, via HotNews.

Numarul 17. Semnificaţia lui şi legătura cu dezastrul MH 17

Ministerul apărării de la Moscova a reacționat joi, spunând că nua avut nicio legătură cu doborârea aeronavei, transmite Interfax. Mai mult, potrivit TASS, armata rusă susține că niciun sistem de rachete nu a trecut vreodată granița dintre Rusia și Ucraina.

Wilbert Paulissen, șeful serviciului omucideri din poliția olandeză a spus că racheta a fost trasă de Brigada Antiaeriană 53 a armatei rusești. ”Toate vehiculele din convoiul în care a fost transportată racheta erau parte a forțelor armate rusești”, a spus el într-o conferință televizată de presă.

Rusia a negat tot timpul că a fost implicată în incidentul cu MH-17

Poliția și procurorii olandezi au prezentat dovezi fotografice și video care ar dovedi că au identificat exact ce sistem BUK a fost responsabil de atacul asupra zboruluii MH-17, notează Guardian.

Ei spun că acum au ”dovezi juridice convingătoare ce vor putea fi folosite într-o sală de judecată” că sistemul de rachete BUK implicat era al brigadei 53 care are baza în Kursk, în vestul Rusiei.

”Avem o mulțime de probe și de dovezi, dar nu am terminat. Încă mai avem mult de lucrat”, a spus procurorul șef Fred Westerbeke. El a declarat că achetatorii nu sunt încă în faza în care să facă publice numele unor suspecți sau să emită acte oficiale de inculpare.

Avionul companiei Malaysia Airlines fusese doborat in dupa-amiaza zilei de 17 iulie 2014 si toate cele 298 de persoane aflate la bord, in majoritate olandeze, au pierit.

Share