home EVENIMENT, POLITICA Numarul 17. Semnificaţia lui şi legătura cu dezastrul MH 17

Numarul 17. Semnificaţia lui şi legătura cu dezastrul MH 17

Share

df_alwide_MH17bodies-20140722003901504001-620x349

În cele ce urmează vom lista câteva semnificaţii pe care le are pentru om numarul 17, încercând să descifrăm simbolistica din spatele evenimentului petrecut pe 17 iulie în estul Ucrainei, în regiunea separatistă Donetsk.

semnificaţia biblică. DEPĂŞIREA INAMICULUI

În Biblie, numarul 17 simbolizează “depășirea inamicului” și “victoria totală”. Dumnezeu a biruit păcatele oamenilor rebeli, atunci când a început să inunde pământul prin ploaie pe data de 17 a lunii a doua ebraice.

Arca lui Noe și opt pasageri de pe aceasta s-au odihnit pe Muntele Ararat pe data de 17 a lunii a șaptea (chiar în mijlocul perioadei anuale cunoscute sub numele de Sărbătoarea Corturilor).

Isus Hristos a câștigat o victorie totală asupra morții și mormântului, atunci când Dumnezeu l-a înviat în apropiere de apusul soarelui, pe 17 Nisan. Mereur revine numarul 17, cum se vede…

simbolism. TENDINŢĂ SPRE ELIBERARE KARMICĂ

Numarul 17 este numarul Fiului Omului, cconform lui Abellio.

Reprezintă acţiunea evoluţiei Cosmosului şi tendinţa sa către eliberarea karmică. Numarul 17 înseamnă 1 + 7 = 8, conform lui R. Allendy.

Numarul 17 este simbolul omului ca participant la ambele lumi – cea celestă şi cea terestră, conform lui Prevorst. Henry Blanquart merge în aceeaşi direcţie, explicând că numarul 17 “reprezintă legătura dintre lumea materială şi cea spirituală”.

Despre numarul 17, Sfântul Augustin afirmă: “În numarul 17, ca şi în multiplii săi, găsim un admirabil sacrament”.

Euclid afirmă, în teorema sa, că există un număr infinit de numere prime. Numarul 17 are proprietăţi formidabile. Este al şaptelea număr prim. Şapte plus unu egal opt. Al optulea număr prim este 19. Nouă minus unu egal tot opt. Aşa ceva nu se mai întâmplă cu nici un alt număr prim, relaţionat la un alt număr prim, alăturat.

Numarul 17 restabileşte armonia după ce lupţi pentru existenţa ta. Este imaginea iniţiaatului care a izbândit în mariajul său.

Conform Cărţii echilibrului al lui Jâbir Ibn Hayyân, alchimist şi filosof sufist, forma (sura) a orice în lume este numarul 17; numarul 17 reprezintănd baza teoriei echilibrului şi trebuind să fie considerat regula echilibrului fiecărui lucru.

ANAGRAMA MORŢII LA ITALIENI

Este considerat de către italieni număr de rău augur, asemeni numarului 13 în Occident. Astfel, in Italia, nu există nici o cameră cu numarul 17, nici etajul 17, etc..

Aceasta pentru că în litere romane se scrie XVII, care este considerată anagrama şi valoarea numerică a expresiei latine VIXI, care înseamnă “Am trăit“, prin urmare, prin deducţie, “Am murit“.

semnificaţie masonică. ÎNFIINŢAREA PRIMEI LOJE MASONICE

Constituirea masoneriei moderne engleze este direct legată de numarul 17.

Prima mare lojă masonică, Marea Lojă a Londrei şi Westminsterului, ulterior numită Marea Lojă a Angliei (GLE), a fost fondată pe 24 iunie 1717, când patru loji din Londra s-au întâlnit, la un dineu de reunire.

Multe loji engleze au intrat în noul organism regular masonic, care a cunoscut o perioadă de autopromovare şi expansiune. Totuşi, multe loji din GLE nu au fost capabile să facă schimbările necesare pentru a nu respecta ritualurile antice.

GLE a fost ulterior considerată mama actualelor loji masonice moderne. Restul lojilor, care au preferat să păstreze ritualurile antice, au format o rivală a GLE, pe 17 iulie 1751, cunoscută acum ca Marea Lojă Antică a Angliei.

Aceste două mari loji masonice engleze s-au luptat pentru supremaţie, până când “modernii” au promis că se vor întoarce la ritualul antic. Cele două loji s-au reunit pe 25 noiembrie 1813, pentru a forma Marea Lojă a Angliei(UGLE).

Cursa MH 17 Malaysian Airlines a fost ţintită şi doborâtă la ora 17 de o rachetă sol-aer Buk de fabricaţie rusească, lansată de separatiştii pro-ruşi din republica autodeclarată Lugansk sau Donetsk. Avionul, un Boeing 777, era la exact 17 ani de la primul său zbor, care a avut loc pe 17 iulie 1997. Lucrurile nu se opresc aici. 1+9+9+7= 26. 2+6=8. 1+7=8. Şi am putea continua.

Citeşte şi
Când scriem aceste rânduri, nu ştim care va fi rezultatul referendumului (Brexit sau Brexin) prin
Un om în etate ne mărturisea, după ieşirea de la vot, că nici nu mai
Comisarul pentru Justiţie Vera Jourova spune că reformele din sistemul judiciar și lupta împotriva corupției
Florin Iordache are toate șansele să fie rebotezat parlamentarul "deget mijlociu"! Florin Iordache a depășit
Jurnalistul Sabin Orcan dezvăluie adevăratul motiv al demisiei lui Mihai Fifor de la Ministerul Apărării
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să răspundă la întrebarea pusă în mod repetat de
Un atac șocant a avut loc în scara unui bloc din Alba Iulia, unul dintre
Jandarmii bulgari dau un exemplu demn de urmat celor din România. În timp ce jandarmii
Senatorul PSD Şerban Nicolae exprimă ironic, într-o postare pe Facebook, referindu-se la protestele din Franţa
Gabriela Firea, cel mai vocal contestatar al lui Liviu Dragnea din interiorul PSD, va fi
Share