home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Metropola TV, deţinută de Gabriela Firea, amendă de la CNA

Metropola TV, deţinută de Gabriela Firea, amendă de la CNA

Share

Postul de televiziune deţinut de Gabriela Firea şi Florentin Pandele, oficios la Primăriei Voluntari, a fost amendat de CNA exact pentru o emisiune cu invitat Gabriela Firea.

Talk-show-ul cu Gabriela Firea invitată a fost chiar prima emisiune a televiziunii, iar StareaPresei a scris despre linguşelile scârboase administrate din greu de gazda Adrian Bucur.

Dorina Rusu, membru CNA, a făcut sesizarea cu privire la emisiunea „Prime Time“, din 17 august moderată, de Adrian Bucur şi care a avut-o drept invitată „surpriză“ pe soția lui Florentin Pandele, Gabriela Firea. Astfel, pentru emisiunea cu Gabriela Firea invitată, Metropola TV a fost sancţionată cu o somaţie publică.

Printre subiectele abordate în dialogul dintre Bucur şi Gabriela Firea s-au numărat adversarii politici ai actualului primar al Capitalei, cum a ales candidaţii din Consiliul General (Petre Roman, Mitică Dragomir, Anghel Iordănescu, Elisabeta Lipă) şi munca depusă de aceasta în pandemia de coronavirus.

„Nu eraţi şoricel ascuns sub canapeaua din sufragerie, că vă vedeam în fiecare zi, mergeaţi la muncă“, spunea moderatorul emisiunii. Aceasta a avut loc la câteva zile după ce Metropola TV a început emisia.

Postul a obţinut licenţa cu opt voturi „pentru“. În şedinţa forului audiovizual din martie au fost şi voci care au criticat ideea.

„Este o emisiune în afara campaniei. E o emisiune în care un candidat se prezintă, în care moderatorul îi creează cadrul, îi ajută să se prezintă într-o notă pozitivă. E una dintre primele emisiuni de la Metropola TV.

Mă aşteptam să fie asta, pentru că este televiziunea soţului doamnei Firea. Mă aşteptam să fiţi mai discreţi şi să nu o faceţi chiar aşa. Această emisiune a fost semnalată în presă şi am făcut sesizare.

Am sperat să nu fie chiar aşa din prima. Mi se pare o dovadă de servilism“, a spus Dorina Rusu, membru CNA. Alți membrii ai CNA nu au fost de acord cu interviul de la Metropola TV.

„O astfel de emisiune, nici capră, nici măgar, nici struţ, la trei zile după deschidere nu poate decât să fie decât total nepotrivită. A fost un fel de varză din care nu a câştigat nimeni şi din care a pierdut toată lumea. Din păcate, aceasta, ca intenţie, a fost o emisiune cu tentă electorală“, a declarat şi Radu Herjeu, membru CNA, adept fervent PSD.

Share