home CORUPTIE, POLITICA Meleşcanu, făcut de trei parale la BBC. Vorbea despre amnistie şi graţiere

Meleşcanu, făcut de trei parale la BBC. Vorbea despre amnistie şi graţiere

Share

Explicația lui Teodor Meleşcanu pe tema amnistiei o revoltă pe o jurnalistă BBC care îl întrerupe pe ministrul de Externe al României. ”E absurd”, izbucnește jurnalista. Clipul postat pe Facebook de BBC este deja viral.

Meleşcanu este puternic contrat la BBC

O jurnalistă BBC izbucnește în timpul unui interviu cu ministrul de Externe al României Teodor Meleşcanu, pe tema amnistiei.

Emily Maitlis cataloghează drept absurdă explicația șefului diplomației, care explică, într-o engleză precară și cu accent puternic, că România are nevoie de amnistie din cauza aglomerării penitenciarelor.

După ce îl întreabă pe Meleşcanu despre semnalul pe care îl trimite Bucureștiul pe tema justiției, Emily Maitlis se vede nevoită să îl întrerupă pe ministrul de Externe, care ignoră fondul întrebării și turuie despre problema penitenciarelor.

Meleşcanu, viral pe Facebook

”Domnule, iertați-mă, să fim serioși. Vorbim despre practici politice corupte și despre intenția țării dumneavoastră, a guvernului, de a oferi o amnistie acelor politicieni care au fost găsiți vinovați. E absurd”, spune jurnalista BBC.

”Poate credeți că este absurd, dar vă pot asigura că din când în când, în toate țările, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, există posibiliatea de a căuta soluții alternative”, răspunde şeful diplomaţiei române.

La doar o oră de la postarea pe Facebook, scurtul clip extras din interviu avea 14 mii de vizualizări și aproape o mie de distribuiri.

Share