home EVENIMENT Măsuri antitero ad absurdum, în România, de Revelion

Măsuri antitero ad absurdum, în România, de Revelion

Share

Autorităţile române s-au decis să se întreacă de Revelion în a lua măsuri antitero care mai de care mai stupide, ilogice, inutile sau absurde.

Revelion cu şampanie pocnită pe riscul tău

Cea mai sfertocreieraşă dintre aceste măsuri este legată de posibilitatea ca, după ce bubuiţi şampania de Revelion într-o piaţă publică, să fiţi trântit rapid pe burtă de forţele de ordine şi imobilizat, cu cătuşe la mâini, ca suspect de acte teroriste.

Alături de SRI, Poliţia Română a luat măsuri speciale pentru Revelion: numărul mare de oameni ce vor petrece în cluburi, restaurante şi pieţe ar putea reprezenta o tentaţie pentru eventualii terorişti.

Evident, mai mişto ar fi dacă forţele de ordine ar sta la cumpăna dintre ani pe străzi, cu ochii la balcoane, atenţi la infractorii terorişti nenorociţi care bubuie petarde şi sparg şampanii, strigând “La mulţi ani!” (ceea ce la creştini este echivalentul lui “Allah e mare!” de la musulmani) şi ar pătrunde apoi în forţă în blocuri, arestând petrecăreţi infractori pe capete.

La Ruginoasa, al patrulea an fără bătaia tradiţională de Revelion cu bâte

La Ruginoasa, pe 31 decembrie 2011, golanii din localitate s-au împărţit în două găşti şi s-au mardit aşa de tare, că patru dintre ei au ajuns la spital. Bătaia cu bâte avea tradiţie de două secole.

Autorităţile au interzis-o. Ca şi anul acesta. De ce nu le dau autorităţile dornicilor de bătaie bâte gonflabile, din cauciuc, ca baloanele, să se bată până leşină, extenuaţi? De teamă să nu mascheze vreunul o bâtă veritabilă?

Faptul că există o ameninţare teroristă (totuşi, nivelul de alertă la noi în ţară este numai albastru) nu înseamnă să fim parcă scoşi din “Dumb and Dumber”. În anii precedenţi, luptătorii trupelor speciale ale Poliţiei Române erau ţinuţi, de Revelion, în cazarmă sau în maşini.

La Focşani, de Revelion, party în Piaţa Unirii cu căşti de protecţie şi mitraliere

Anul acesta, mascaţii sunt scoşi la patrulare înarmaţi până în dinţi. Drept urmare, în locurile aglomerate din oraşele mari, printre oameni, vor fi văzute patrule de poliţişti cu măşti, căşti de protecţie şi mitraliere încărcate cu muniţie de război.

Uau! Ce tari suntem! E chiar cool! Poliţişti cu mitraliere vor fi prezenţi la spectacolul de Revelion din Piaţa Unirii, din centrul Focşaniului. Măsura pare conexată cumva cu arestarea liderul HVIM România, dar e inexplicabilă, pentru că minoritatea maghiară nu există sau, dacă există, este nesemnificativă în capitala Vrancei.

Fără artificii de Revelion

Aşa, băieţi, de-aia şi ziceam: dacă vedeţi vreun infractor aprinzând vreun artificiu stilistic sau vreo artificie la balcon, în casa lui, şo pe el, puneţi-l pe covor, pe burtă, imobilizaţi-i mâinile la spate în cătuşe, să simtă omul că e Revelion, ce mama mă-sii?

O singură firmă a cerut aviz pentru a organiza foc de artificii de Revelion în Capitală: în zona Parcului Titan, unde va avea loc singura petrecere în aer liber în noaptea dintre ani.

Auzi, ştii ceva? E bine aşa, lăsaţi-l pe Robert Negoiţă să petreacă înainte să-l lege ăştia de la DNA, da? Petrecerea de adio, apoi să plece în armată, la Tubulatură, cu raniţa-n spinare. La revedere, tabără dragă!

Aceste măsuri speciale de protecţie vin pe fondul ameninţărilor teroriste din ultima perioadă, care au vizat ţări europene precum Franţa, Belgia, Marea Britanie şi Austria.

Autorităţile au intrat în alertă, la nivel european, după ce serviciile secrete au obţinut informaţii legate de posibilitatea producerii unor atentate de teroriste, în Europa, în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou.

Share