Marius Manole: „Bravo, Stelian Ion, că nu ai vrut să faci compromisul ăsta!”

Share

Actorul Marius Manole se poziţionează de partea ministrului demis al Justiţiei USR PLUS, Stelian Ion, în conflictul din interiorul coaliţiei de guvernare.

Actorul Marius Manole le cere liderilor USRPLUS să plece de la guvernare, după ce premierul Florin Cîţu l-a remaniat pe Stelian Ion.

„USR PLUS plecați de la guvernare !!! Bravo Stelian Ion că nu ai vrut să faci compromisul ăsta”, a scris Manole, pe Facebook.

Stelian Ion a reacționat dur, la scurt timp după ce a fost remaniat din funcția de ministru al Justiției, de către Florin Cîţu.

„Premierul Florin Cîţu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta, Florin Cîţu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîţu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o dată că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.

Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Această este miza nevăzută”, a scris Stelian Ion, pe Facebook.

Stelian Ion urmă să propună peste numai câteva zi procurori în structurile de conducere ale DIICOT și DNA: procuror șef și adjunct al procurorului șef DIICOT, șeful Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și criminalității informatice (DIICOT), adjunctul procurorului șef DNA și șefii celor mai importante secții care fac anchete din DNA (Secția de combatere a corupției și Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție).

Copresedintele USRPLUS, Dan Barna, a anunțat că Florin Cîţu trebuie să plece din fruntea Guvernului, după ce l-a remaniat pe Stelian Ion.

”Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea.

Iar Florin Cîţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîţu trebuie să plece”, a anunțat Barna, pe Facebook.

Premierul Florin Ciîţu a anunțat aseară că l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru că acesta a refuzat să avizeze proiectul „Anghel Saligny”.

Share