Marius Budăi (PSD): Șurubelnița încă nu are Wi-Fi!

Share

Probabil că ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, îşi caută o nouă meserie şi caută ceva care să nu presupună cunoaşterea IT.

Budăi, a declarat, în cadrul conferinței „Pactul pentru tineri”, de la Colegiul Național Iași, că tinerii trebuie stimulați să învețe și meserii care acum par învechite.

Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a lansat publicului o provocare, ce i-ar face pe elevi să fie atrași și de alte meserii, care acum par învechite.

„Am avut o acțiune în care copiilor din clasele a VII-a și a VIII-a li s-a prezentat de către liceele tehnologice potențialele meserii pe care ar putea să le urmeze.

Le-am spus că, pe lângă meseria de IT-ist, mai există și alte meserii și că șurubelnița încă nu are Wi-Fi.

Ar trebui să ieșim din acea paradigmă a burselor, a locurilor de muncă doar cu pliantul. Le-am arătat că astăzi, a fi strungar nu mai înseamnă să fii murdar din cap până în picioare și că poți câștiga și un salariu decent, la tine în țară, dacă ești un strungar bun.

Le-am arătat că a fi mecanic agricol, adică tractorist, nu mai e ce era odată și că acea cabină a semănătorii e precum un living. Trebuie să le arătăm copiilor ce este de făcut exact”.

Share