home EVENIMENT, POLITICA Marirea si decaderea lui Constantin Nicolescu (VoceaArgesului)

Marirea si decaderea lui Constantin Nicolescu (VoceaArgesului)

Share

~prin bunavointa lui Doru Mitrus~

Afaceri cu şi pe banii statului

De numele Constantin Nicolescu se leagă mai multe afaceri sau „inginerii” care au ţinut paginile ziarelor mai mult timp. Aşa cum v-am scris şi mai sus, preşedintele CJ Argeş nu şi-a lăsat semnătura pe niciun act, în numele lui acţionând ceilalţi membri ai familiei: cumnaţi, gineri, fini etc.

foto: Pitesteanul

Nu o să vi le detaliem, fiindcă am ocupa mai multe numere de ziar, ci doar vă vom enumera zece dintre ele:

1. Falimentul Uzinelor Aro şi Grulen din Câmpulung: implicaţi Constantin Nicolescu şi fratele Petrică Nicolescu, fost colonel SIE.

citeste si Un alt tun imobiliar marca Perini – Nicolescu

2. Afacerile cu terenurile de la Autostrada Bucureşti – Piteşti: implicaţi primarul din Bradu, Costel Zamfir şi cumnaţii preşedintelui Nicolescu, Popa şi Secuiu

3. Afacerile cu terenurile Staţiunii Pomicole Mărăcineni: implicat Enrico Perini, ginerele lui Constantin Nicolescu

citeste si Fiscul refuză să repare „crimele” financiare făcute de inspectorii săi în beneficiul clanului Nicolescu

4. Afacerea „filiera columbiană” din anii 70’ – 80’: implicaţi Constantin Nicolescu, Constantin Stroe, preşedintele ACAROM şi Nicolae Oiţă, patronul Lactag.

citeste si Constantin Nicolescu vrea imunitate pentru primarii social-democraţi

5. Afacerea SC Autopro Mond SA Bascov (fiind mai nouă, o vom detalia puţin):

La jumătatea lunii decembrie 2009, Consiliul Judeţean Argeş a organizat o licitaţie pentru desemnarea firmei care va repara şi va întreţine maşinile instituţiei, fabricate de Automobile Daewoo în lunile ianuarie şi februarie 2010.

Singura firmă care s-a prezentat la licitaţie şi care a şi câştigat-o a fost SC Autopro Mond SA, cu sediul în comuna Bascov. Dacă valoarea iniţială a contractului a fost de 42.017.00 RON fără TVA, preţul a fost scăzut simbolic, fiind stabilit în cele din urmă la 42.016.81 RON, fără TVA.

Pentru cine nu ştie, SC Autopro Mond SA este chiar firma preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Până în 2005, firma se numea SC Iatsa Bascov SA, al cărei acţionar majoritar era IATSA Stefăneşti.

În anul respectiv, la doar câteva luni de la alegerea în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu a cumpărat de la Iatsa Ştefăneşti 92% dintre acţiunile SC Iatsa Bascov SA, devenind astfel acţionar majoritar.

Imediat după preluarea Iatsa Bascov, el a schimbat numele acestei firme în SC Autopro Mond SA. De altfel, în declaraţiile de avere şi de interese din ultimii patru ani, Nicolescu figurează cu 110.000 acţiuni la firma din Bascov în valoare de 250.000 RON, dar de fiecare dată a trecut în dreptul acţiunilor vechiul nume al firmei, şi nu pe cel nou.

În niciuna dintre declaraţiile de avere sau de interese depusă din 2006 încoace, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş nu a menţionat faptul că deţine 92 % din SC Autopro Mond SA Bascov.

Prin prisma faptului că este proprietarul SC Autopro Mond SA, dar în acelaşi timp preşedinte al Consiliului Judeţean, el nu avea voie să-şi înscrie la licitaţie propria firmă, fiind într-un vădit conflict de interese, mai ales ca la mijloc este vorba despre bani publici.

Cu alte cuvinte, Nicolescu îşi bagă în propriul buzunar o parte din banii Consiliului Judeţean.

citeste si Nicolescu “şi-a furat” lucrarea de licenţă

6. Afacerea „PIC – Penescu” aflată pe masa de lucru a DNA Piteşti

7. Afacerea „Lactag”: implicată Viorica Nicolescu, soţia lui Constantin Nicolescu

8. Afacerile cu terenuri în mai multe comune din judeţ: de aici şi porecla de „vecinul” sau Ayatollahul Argeşului şi Muscelului

9. Afacerile cu asfaltări sau refaceri drumuri judeţene: implicate toate firmele de construcţii de sub tutela PSD

10. Afacerea „Vlăsia”, unde a fost trucată licitaţia pentru programul „Laptele şi cornul”: implicaţi Constantin Nicolescu, angajaţi ai CJ Argeş şi Nicolae Oiţă, patron Lactag… citeste tot aici

Share