Marina SUA poate distruge în câteva ore lighenele Rusiei din Marea Neagră

Share

Marina SUA, cu un personal activ de 347.042 de militari, 101.583 de rezervişti și 279.471 de angajați civili, este cea mai puternică flotă din lume.

Deține 480 de nave, 50.000 de vehicule non-combat, 290 de nave de luptă dislocabile și peste 3.900 de avioane cu pilot.

Colonelul ucrainean Vladislav Seleznev, retras din activitate în urmă cu 5 ani, susține că „podul lui Putin”, care leagă peninsula Taman, din sudul Rusiei, de Crimeea, peste strâmtoarea Kerci, poate fi spulberat de rachetele de înaltă precizie Tomahawk.

Fostul șef al Centrului Media din Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, a acordat un interviu site-ului Realitatea Crimeei, în care a vorbit despre recuperarea teritoriilor ocupate de trupele Moscovei.

Ofițerul este convins că Ucraina, cu ajutorul navelor moderne ale Statelor Unite ale Americii (SUA), va câștiga în cele din urmă războiul împotriva Federației Ruse:

„Armata ucraineană, cu sprijinul poporului ucrainean, va conduce operațiuni militare, până la eliberarea completă a tuturor teritoriilor țării noastre de sub cizma ocupantului. Avem un sprijin absolut unic din partea partenerilor occidentali.”

„Pentru prima dată în acest format după cel de-al Doilea Război Mondial, coaliția anti-Putin – formată din aproximativ 42 de țări – este pregătită din punct de vedere economic și militar să susțină acțiunile armatei ucrainene.”

„Navele moderne din clasa «distrugătoare» ale Forțelor Armate ale SUA sunt capabile să distrugă în câteva ore întreaga infrastructură militară de pe teritoriul peninsulei Crimeea, cu ajutorul unor rachete de înaltă precizie din clasa Tomahawk.”

„Această amăgire a generalilor ruși, a conducerii militaro-politice ruse, despre faptul că Crimeea este a lor și că au creat acolo o bază de nescufundat de portavioane, este o prostie. Mijloacele moderne de distrugere sunt gata să funcționeze de la orice distanță cât mai precis posibil, cu acuratețea și eficiența bisturiului.”

„Podul din Crimeea este o infrastructură foarte importantă privind circulația mărfurilor militare, a echipamentelor militare și a personalului forțelor armate ale Federației Ruse, care participă la ostilități. Prin urmare, scoaterea lui din acțiune ar fi o operațiune bună, de natură strategică, a Forțelor Armate ale Ucrainei.”

„În cazul prăbușirii structurii podului din Crimeea, Federația Rusă ar fi nevoită să folosească alte forțe și mijloace pentru implementarea proviziilor logistice. Dar trebuie să fim realiști și să înțelegem că arsenalul de mijloace de care dispun în prezent Forțele Armate ucrainene nu le permite să îndeplinească efectiv aceste sarcini.”

Share