Marian Oprişan e pa. Vrancea devine pe jumătate teritoriu politic liberal

Share

Longevivul preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, este istorie. Vrancea devine pe jumătate teritoriu politic al PNL. Focşaniul are în continuare primar PSD.

Liderul PSD Vrancea a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe care o deținea de aproape 20 de ani. Candidatul comun al PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma, este cel care a câștigat funcția, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

La alegerile locale din 2020 alegătorii l-au putut vota direct pe președintele Consiliului Județean. În urmă cu 4 ani, acesta a fost ales dintre consilierii județeni, votați pe liste, chiar de către aceștia.

„Dacă pică Oprișan, este un semnal mai puternic decât înfrângerea Gabrielei Firea. Gândiți-vă puțin ce înseamnă: Gabriela Firea este venită în PSD de șase ani. Oprișan e fibră! Oprișan înseamnă PSD. Oprișan însemna unul dintre nemuritori din PSD”, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Cătălin Dumitru Toma, născut în 1977, este senator PNL și președintele organizației județene a liberalilor.

Totuşi, social-democratul Cristi Valentin Misăilă a câştigat un nou mandat pentru Primăria municipiului Focşani, după ce l-a devansat cu peste 1.900 de voturi pe principalul contracandidat, ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, după numărarea voturilor în 50 de secţii dintre cele 58.

Potrivit lui Misăilă, diferenţa de scor dintre cei doi candidaţi nu mai poate fi modificată de rezultatele din celelalte secţii de votare.

“Vreau să mulţumesc tuturor focşănenilor pentru faptul că mi-au oferit posibilitatea de a continua proiectele pentru Focşani şi nu în ultimul rând pentru încrederea acordată. E o mare onoare, dar în acelaşi timp o mare provocare de a nu le dezamăgi încrederea acordată şi îmi doresc din tot sufletul ca în acest mandat să demonstrăm că Focşaniul, un minunat oraş istoric, este cu adevărat casa noastră”, a declarat pentru Agerpres primarul Cristi Valentin Misăilă.

Este pentru a doua oară când Ion Ştefan pierde în faţa lui Cristi Valentin Misăilă, la Primăria Focşani, după ce în 2016 a fost votat de 10.607 alegători, respectiv 36,20% din voturile exprimate, iar Cristi Valentin Misăilă şi-a adjudecat cu 1.168 de voturi în plus, respectiv 40,19% din electoratul focşănean.

Share