home EVENIMENT Marian Oprişan, achitat definitiv de Curtea de Apel Cluj

Marian Oprişan, achitat definitiv de Curtea de Apel Cluj

Share

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, lider al organizaţiei PSD locale, a fost achitat definitiv în Dosarul Căprioara, în care era acuzat de abuz în serviciu.

Curtea de Apel Cluj a respins apelul procurorilor DNA, în cazul lui Oprişan, care era acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Sentinţa este definitivă.

În decizia de achitare transmisă de Curtea de Apel Cluj se hotărăşte:

Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, precum şi apelurile declarate de MDRAP, GR prin SGG şi MFP, prin DGFP Cluj-Napoca – AJFP Cluj împotriva sentinţei penale nr.140 din 06 februarie 2015 a Judecătoriei Cluj-Napoca.

Stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 400 lei onorariu pentru apărătorul din oficiu al inculpatului DM, av. BC, ce se va plăti din FMJ. Obligă apelanţii MDR şi AP, GR prin SGG şi MFP, prin DGRFP Cluj-Napoca – AJFP Cluj la câte 200 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului, iar celelalte cheltuieli judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 18 decembrie 2015.

Marian Oprişan fusese achitat şi în prima instanţă, de către magistratul Lucian Buta de la Judecătoria Cluj, dar procurorii DNA au contestat decizia la Curtea de Apel Cluj.

Procesul lui Oprişan se afla pe rol de 9 ani. La inceputul lunii iunie a anului 2006, Marian Oprişan (PSD) a fost trimis în judecată de catre procurorii DNA pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals.

Alături de el, în dosar au mai fost inculpaţi vicepreşedintele CJ Brancea, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, director al Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, precum şi Liviu Rusu, fost şef al Serviciului Drumuri şi Poduri din Directţa Tehnică a Consiliului Judeţean.

Procurorii au susţinut că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean Vrancea, numită de Marian Oprişan, ar fi încredintat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la “Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila “Rucăr” şi “Hanul dintre Vii”, din localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

Oprişan a susţinut în permanenţă că este nevinovat şi că dosarul său este politic.

Share