Marian Munteanu, informator al Securităţii cu semnătură?

Share

Ediţia de luni a Evenimentului zilei susţine că Marian Munteanu şi-a scris cu mâna lui angajamentul cu Securitatea. Un document depre aceasta va fi analizat săptămâna viitoare de către CNSAS.

Consiliul va dovedi săptămâna viitoare că Marian Munteanu “a scris cu mâna lui toate documentele aflate în dosar“. Este vorba despre dosarul preluat din arhiva Securității, arată pentru EvZ surse de încredere.

Astfel se va demonta apărarea lui Marian Munteanu, ce a susținut că nu a scris/semnat nici un document în relația cu Securitatea.

, arată EvZ.

Publicaţia aminteşte că Munteanu a fost retras de PNL din cursa pentru Primăria Capitalei. Acest lucru s-ar fi întâmplat “în urma protestelor societății civile, care l-a acuzat de manifestări antisemite și pro-legionare“.

Acuze deocamdată inconsistente asupra lui Marian Munteanu

În realitate, acest proteste nu au existat, iar cei ce au lansat acuzaţiile au fost actorii politici rivali. Restul datelor publicate online vehiculează informaţii discutabile, cunoscute public, despre Munteanu.

În campania electorală pentru alegerile locale, aripa ultraconservatoare a spectrului politic a lansat asupra liderului AN acuze. Majoritatea acestora se baza pe dezvăluiri îndoielnice neverificate din debutul anilor 90.

Atunci, despre Munteanu, în timpul Pieţei Unviersităţii, s-a afirmat de către liderii şi vectorii FSN:

Marian Munteanu nu ar fi putut niciodată să facă parte din grupul de studenţi care îl vizita pe Petre Ţuţea. Nu fără să colaboreze cu Securitatea.

Share