home DIVERSE Maria Grapini s-a făcut scriitoare, a scris un roman d’amor

Maria Grapini s-a făcut scriitoare, a scris un roman d’amor

Share

Textilista Maria Grapini, fost parlamentar reacţionar motorizat de Dan Voiculescu, a devenit scriitoare. Dar romanul scris de aceasta are unele probleme. Problemele sunt legate de Wikipedia. Grapini a absolvit Facultatea de Textile din Iaşi. Singura din ţară în anii 80, creatoare de corifei.

Maria Grapini, enervată: M-am şi culcat cu Coman!

Pentru cei neiniţiaţi: căminele textilistelor din Complexul Tudor, din Iaşi, erau o atracţie pentru restul studenţilor din campus. Cum intrarea în căminul de fete era interzisă, băieţii foloseau metoda escaladării gratiilor puse la geamurile camerelor de la parter.

Reporterii Recorder au studiat opera literară a scriitoarei Mariei Grapini, azi europarlamentar. Ei au descoperit nu doar o doză considerabilă de ridicol, ci și o mulțime de fragmente luate cu copy-paste de pe Internet. Asta nu o împiedică pe Maria Grapini să se compare cu Marin Preda și să-și treacă așa-zisul roman la rubrica „Activitate științifică”.

Maria Grapini, fals intelectual?

Prin contribuția decisivă a europarlamentarului Maria Grapini, colecția de falsuri intelectuale a politicienilor români virează brusc într-o direcție neașteptată. De la teze de doctorat plagiate, ajungem, iată, la literatură de dragoste.

„Viața între scrieri și transcrieri” este o carte pe care Maria Grapini a publicat-o în anul 2012. Ea conține fragmente copiate de pe Wikipedia, de pe forumul Sfatul Bătrânilor și de pe site-ul Info Travel Grecia. Toate, asumate drept creație personală.

Acestora li se adaugă dialoguri siropoase și considerații despre viață, fericire și reușită în afaceri. “Avem toate motivele să credem că sunt originale și aparțin autoarei”, spune publicaţia Reporter. Laitmotivul romanului este: „Viața e frumoasă dacă știi să o trăiești”.

Cornel Ungureanu girează pentru Maria Grapini

Pentru calitatea acestei presupuse opere literare girează însuși Cornel Ungureanu, președintele Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara. Pe coperta a patra a cărții, Ungureanu semnează o recenzie în care îndeamnă publicul să înțeleagă și să iubească demersul creator al Mariei Grapini.

În debutul acestui milenoiu, scriitorul şi criticul literar Cornel Ungureanu a scris cartea “Despre regi, saltimbanci și maimuțe”.

Cartea Mariei Grapini, crede Reporter… “este o poveste din care răzbate nu doar apetența politicianului român de a-și atribui merite și competențe pe care nu le posedă, ci și slugărnicia și oportunismul celor care îl încurajează să pășească pe această cale”.

Profesorul Cornel Ungureanu e cel care mi-a sugerat să scriu. Eu am susținut mereu evenimentele culturale, săptămânal susțin o carte, iar profesorului Ungureanu mi-a spus: «E păcat să nu scrieți, veniți și vorbiți așa de frumos la lansări, sunteți un politician atipic». Și am îndrăznit să scriu.

, se justifică Maria Grapini. I-o fi dat vreo textilă.

Citeşte şi
Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, secretarul personal de lungă durată al lui Ion Iliescu, a ieşit
O echipă de entuziaşti (coach-i, filologi, scriitori, manageri, oameni specializati pe resurse umane, financiar, contabilitate
Era un caine al textului. Cand nu ti-l inrosea la corectura ca pe o cocota
Scriitorul Mircea Cărtărescu se numără printre cei 23 de autori apreciaţi de revista Time care
Ultimii ani au fost marcaţi de temeri în lumea editorilor de carte. Spectrul care îi
Cunoscutul poet Ioan Es. Pop, editor-şef la Ziarul de duminică – supliment al Ziarului financiar,
Cred ca dumneavoastra, pentru a fi mai mult decat Grobei, ar trebui sa va caiti,
~Base da in CT Popescu~Mircea Iorgulescu turnator~Scandalul "Mita la Vama" - latul se strange-n jurul
IPS Bartolomeu a fost un teolog al Bisericii Ortodoxe Române și un cărturar prețuit al
Adevărul a renunţat la colaborarea cu Groşan, după ce CNSAS a cerut CAB să constate
Share