home EVENIMENT, POLITICA Marcel Vela, în conflict incipient cu postul România TV

Marcel Vela, în conflict incipient cu postul România TV

Share

Directorul editorial al postului România TV, Eugen Chelemen, s-a plâns că postul de ştiri a devenit subiect al unui dosar penal pentru difuzare de ştiri false.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Foarte nervos, Chelemen a anunţat că îi face plângere penală ministrului de Interne, Marcel Vela.

Şefa Secţiei AŢI a Spitalului Gerota este în stare gravă, după ce a fost infectată cu coronavirus de către pensionarul MAI, care a ascuns faptul că a fost în Israel. România TV este acuzată că a difuzat informaţii despre Spitalul Dimitrie Gerota care pun în pericol siguranţa naţională. RTV a anunţat moartea doctoriţei.

Hârtia de turnesol este cine a sărit să ia apărarea RTV. Şeful PSD, Marcel Ciolacu, sare în apărarea postului România TV. „Următorul pas va fi închiderea instituţiilor media care prezintă realitatea necosmetizată, aşa cum este!”, susţine Ciolacu.

„Este inadmisibil că, în loc să ia măsuri ferme şi clare împotriva coronavirusului, ministrul Vela să fie preocupat să le facă dosare penale jurnaliştilor care îl deranjează! Domnule Vela, înţelegeţi că presa face ceea ce ar trebui să faceţi dumneavoastră în primul rând: să informaţi corect şi transparent populaţia!

Sunt jurnalişti care îşi fac meseria în condiţii grele şi care nu merită să fie intimidaţi şi ameninţaţi de un Guvern incapabil să acţioneze aşa cum trebuie. Dacă nu era presa, nu ar fi ieşit niciodată la lumina amploarea dezastrului de la Suceava. Şi câte alte oraşe or mai fi în aceeaşi situaţie şi nu ştim încă…

Cu toţii, indiferent de culoare politică, nu putem să lăsăm ca astfel de lucruri să se întâmple, pentru că următorul pas va fi închiderea instituţiilor media care prezintă realitatea necosmetizata, aşa cum este!

Guvernul are datoria să le spună romanilor adevărul! Să adopte o transparentă deplină şi o politică a informării corecte! Altfel, dacă veţi continua să ascundeţi decesele, dacă nu veţi contabiliza corespunzător numărul infectărilor zilnice şi nu veţi comunica situaţia reală din fiecare judeţ, atunci veţi reuşi ceea ce nimeni nu îşi doreşte: să puneţi sănătatea tuturor romanilor în pericol!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

De parcă nu era îndeajuns, Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, din aripa peremistă a PSD, susţine că dosarul penal deschis postului România TV, pentru difuzare de informaţii false, reprezintă în realitate o hărţuire a jurnaliştilor care spun adevărul.

„Este inadmisibil ca autorităţile să hartuieasca (sic!) jurnaliştii care spun adevărul! Este inadmisibil ca o televiziune de ştiri să fie în anchetata pentru asta! Aceşti oameni sunt în slujba cetăţenilor şi au datoria să informeze corect opinia publică! Aste le este meseria şi chiar o fac bine. Chiar dacă unii insista să ni se ascundă realitatea şi ameninţa cu dosare penale în stânga şi dreapta. Susţin presa liberă! Susţin, şi de această dată, jurnaliştii postului de televiziune Romania TV!”, a scris Ştefănescu, pe Facebook.

Deocamdată, ministrul de Interne pare a fi cedat presiunilor. Dar numai pare. Marţi seara, Marcel Vela a fost invitat în premieră în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV. El a ţinut să spună cât de mult îi apreciază pe jurnalişti.

„Este o regretabilă confuzie sau o delicată situaţie, în sensul în care s-a înţeles ca dosarele penale le-ar avea jurnaliştii. Este greşit, nici nu au fost ameninţaţi jurnaliştii. Este o suspiciune de intoxicare a mai multor jurnalişti de la mai multe televiziuni, aceste informaţii nu sunt întâmplătoare.

Pentru că panica, ştirile false fac foarte rău într-o situaţie de urgenţă. Cei care vor să profite de această situaţie neplăcută trebuie găsiţi şi stopaţi, să nu mai dea ştiri false, pe surse”, a declarat Vela.

Citeşte şi
Ion Cristoiu îi acuză de slugărnicie băloasă şi îi face cerşetori pe cei de la Antena 3 şi RTV

Ion Cristoiu atacă violent televiziunile de ştiri pentru că au transmis în direct conferinţa de Read more

Fake news. RTV a sugerat că Marcel Vela a avut un accident de elicopter

Ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a prăbuşit cu elicopterul - a fost un titlu înşelător, Read more

RTV şi Antena 3 au fost sancţionate de CNA pentru derapajele din emisiuni

CNA a sancționat România TV cu o amendă de 5.000 de lei și Antena 3 Read more

Antena 3 şi RTV au primit, ca să o promoveze pe Dăncilă, peste un milion de euro

Cei mai mulți bani au ajuns la România TV și Antena 3, în vreme ce Read more

Bogdan Chirieac, în şubă la RTV, pentru a lupta cu viforul liberal

Bogdan Chirieac, zis și "Morsa Competentă", este disperat că președintele Klaus Iohannis a obținut al Read more

RTV, delir total ieri, la ora 20.00. “Totul se joacă, avem primele cifre, nimeni nu se aştepta la o diferenţă aşa mică!”

RTV, televiziunea fondată de Sebastian Ghiță, avea ca articol principal, la ora 20.00, un material Read more

Alexandru Cumpănaşu, scor în sondaje, conform lui Mirel Palada

Alexandru Cumpănaşu declara razboi televiziunilor de stiri, enervat ca nu mai este invitat atat de Read more

Ultimele clipe cu Dragnea-n studio la RTV, de plângea şi caii de la dric!

Postul România TV a prezentat câteva cadre filmate în pauza ultimei emisiuni pe care Liviu Read more

Elena Udrea îi plânge de milă lui Dragnea la televiziunea lui Ghiţă

Elena Udrea își dă arama pe față, sub presiunea spaimei de puşcărie: are o gândire Read more

Cozmin Guşă despre Ghiţă: Ia toate deciziile la România TV

Cosmin Gușă (Realitatea TV) susține că s-a întâlnit cu Dan Andronic și cu Sebastian Ghiță Read more

Share