home EVENIMENT, POLITICA Maghiarii agită Transilvania din nou

Maghiarii agită Transilvania din nou

Share
Maghiarii agită Transilvania din nou
FOTO: Dan Tanasă

Maghiarii agită lucrurile în Transilvania în ultimele zile într-un mod care aduce aminte de manifestaţiile iredentist.diversioniste din martie 1990.

Acum însă nu este luna martie, evenimentele nu sunt prilejuite de Ziua Naţională a Ungariei şi miroase a influenţă rusească, după părerea noastră.

Jurnalistul Dan Tanasă scrie că un drapel al Ungariei foarte lung a fost plimbat azi pe străzile oraşului Sfântu Gheorghe. În oraș au fost împărțite manifeste. Etnicii maghiari au fost îndemnați să se adune în fața Prefecturii Covasna, pentru a cânta imnul Ungariei.

Plimbarea drapelului a început la  gară, iar punctul terminus a fost Prefectura Covasna. Acțiunile au fost organizate de UDMR și Partidul Civic Maghiar.

UDMR face un joc ciudat în săptămânile acestea. Pe de o parte, a votat Guvernul Ponta 4, deci este alături de Partida Rusă, aflată în continuare la putere în România. Pe de altă parte, a ieşit de la guvernare.

Aparent, se distanţează de PSD. Hunor Kelemen a afirmat că acum UDMR trebuie să se apropie de electoratul său, al cărei voinţă trebuie să o respecte (votul dat lui Iohannis la alegerile prezidenţiale).

Dar acţiunile din stradă din ultimele zile amintesc că Vona Gabor, liderul extremiştilor maghiari Jobbik, a fost primit de Putin şi Dughin anul acesta şi e susţinut făţiş de Kremlin.

Inspectoratul de Jandarmi Covasna anunţă că pe 22 decembrie va mai fi încă o adunare în fața Prefecturii Covasna. Să încerce Putin să rupă România din interior, după ce nu a reuşit să-şi pună omul preşedinte.

Citeşte şi
Artistul şi activistul civic Tudor Chirilă transmite un mesaj dur înainte de 1 Decembrie. El
Ungaria se implică tot mai mult în România, de la programe economice dedicate maghiarilor din
Jandarmii bulgari dau un exemplu demn de urmat celor din România. În timp ce jandarmii
Partidul extremist maghiar Jobbik declară 2020 an comemorativ, la 100 de ani de la Trianon:
ONG-urile Corupţia Ucide, Rezistenţa şi Iniţiativa România anunţă protest masiv la Piaţa Victoriei din Bucureşti,
O sentinţă la CEDO dă peste cap planurile puterii de a înnăbuşi protestele de stradă. Guvernul
Corupţia ucide cheamă manifestanţii să protesteze în faţa sediului Avocatului Poporului din Bucureşti, în Aleea Arutela,
Tunul de apă de pe autospeciala Jandarmeriei s-a defectat la scurt timp după ce a
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că există suficiente probe care arată că în România
Europarlamentarul Tokes Laszlo a făcut aceste declaraţii alături de premierul Ungariei, Viktor Orban. Cei doi
Share