home EVENIMENT Macron Leaks, ultima provocare a Kremlinului înainte de alegerile din Franţa

Macron Leaks, ultima provocare a Kremlinului înainte de alegerile din Franţa

Share

Macron Leaks înseamnă o scurgere masivă de documente despre Macron și campania sa. Totul are loc după terminarea campaniei electorale, când public în Franţa nu se mai discută politică.

 

Alegeri Franţa. Emmanuel Macron şi Marine Le Pen sunt în turul al doilea

 

Este destul de evident pe ce variantă mizează acum Putin în Franţa. O mulţime de conserve ale Rusiei fac acum, în diferite feluri, campanie contra lui Macron. Asta, mai mult ca sigur, online.

 

 

Probabil că Twitter duduie. Probabil, de asemenea, că se încearcă intens campania anti-Macron de la om la om, prin factori de impuls disipaţi în structura societăţii franceze. Serviciile secrete au de lucru serios în aceste zile.

 

Macron Leaks. Documente false amestecate cu documente veritabile

 

Printre documentele veridice făcute publice se află și informații false, menite să îl discrediteze pe candidat. Este o chestiune de abc-ul operaţiunilor de dezinformare. Pentru ca minciuna să fie crezută, ea trebuie să fie condimentată cu cantităţi rezonabile de adevăr.

 

 

Documentele din Macron leaks au fost sustrase prin piratarea mailurilor de campanie, . Informația a explodat în online chiar în momentul în care Franța a intrat în news embargo. Şansele de influențare a rezultatului scrutinului pe căi ortodoxe sunt mici.

 

Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a denunțat vineri seară o “acțiune de piratare masivă și coordonată“. Aceasta după difuzarea pe rețele sociale a unor informații interne En Marche. Ele au fost furnizate ca mesaje electronice sau documente contabile, scrie AFP.

 

Macron Leaks: Contabilitatea lui Macron, vizată de Rusia lui Putin

 

Fișierele care circulă au fost obținute în urmă cu câteva săptămâni, prin piratarea e-mailurilor personale și profesionale ale mai multor responsabili ai mișcării.

 

, a precizat En Marche. Iată cum dezinformează pieziş propaganda putinistă:

 

 

Setul de documente are cam 9 giga de date şi a fost ridicat pe Pastebin de userul EMLEAKS. Pastebin este un site de file sharing care permite upload-uri şi download-uri anonime. E neclar cine este responsabil de piratarea conturilor de mail sau câte dintre documentele publicate sunt reale.

 

Metoda de intoxicare folosită este însă trasă la indigo după cea folosită în SUA. Aparent hackeri, care de fapt erau serviciile secrete ruse, au spart serverul campaniei lui Hillary Clinton, apoi au amestecat cărţile pe masa de joc. Din scandal, a ieşit preşedinte Donald Trump.

Concret, intoxicarea e că Macron ar avea un cont într-un paradis fiscal

 

Vineri seară, pe diverse forumuri și rețele sociale se discuta printre altele despre presupuse documente. Acestea ar dezvălui un cont deținut de Macron într-un paradis fiscal. Zvonul acesta apăruse deja în dezbatere cu două zile înainte.

 

Un oficial al Ministerului de Interne francez a refuzat să ofere Reuters o reacție. Acesta a invocat legislația care interzice comentariile ce ar putea influența alegerile. Embargo-ul a intrat în vigoare vineri, la ora 22.00.

 

Macron Leaks era discutat intens, vineri seară, pe forumurile pro-Trump și pro-Le Pen. Este vorba despre website-urile 4chan și Reddit. Aici, utilizatorii căutau metode de diseminare rapidă a informațiilor.

 

 

Față de situația din SUA există însă o diferență semnificativă. În cazul Franței, scurgerile de documente vin cu doar o zi înaintea alegerilor și într-un moment în care Emmanuel Macron se află într-o creștere în sodajele de opinie.

Share