Ludovic Orban: Adrian Ţuţuianu şi Lucian Şova sunt oamenii Rusiei

Share

Ludovic Orban, noul lider al PNL, a acuzat Cabinetul Tudose că trage tare spre Rusia. El a exemplificat cu cazurle ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi Lucian Şova, ministrul Comunicaţiilor.

Armaghedonul Oligarhilor 77. CRP – Cartelul Presei

Orban a vorbit despre noul guvern. El spune că este alcătuit din oameni extremi de slab pregătiţi. Ei trebuie urmăriţi cu atenţie, din cauza posibilelor legături cu Rusia. Liberalul a dat mai multe exemple, printre care şi ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, “învăţăcelul lui Hrebenciu”. Acesta a fost partener de afaceri cu un spion rus, Boris Golovin.

Ludovic Orban: Lucian Şova, partener de afaceri cu un fost ofiţer GRU

Lucian Şova a fost pus la Comunicaţii. Este învăţăcelul lui Hrebenciuc şi a fost partener de afaceri cu un fost ofiţier GRU, Serviciul de Informaţii Militare rus, asupra căruia există suficient de multe suspiciuni că ar avea o relaţie nepotrivită cu zona respectivă.

, a explicat Ludovic Orban, adăugând:

Îl pui la Comunicaţii pe Şova, unde guvernul, prin ordonanţă, a scos ANCOM de sub preşedinte. Deci de sub CSAT, în condiţiile în care România, în strategie (NATO), este prevăzută ca un cap comunicaţional. Acestea nu sunt lucruri întâmplătoare.

Ludovic Orban: Liderii PSD încep să încline tot mai mult înspre Est

Asta-mi arată că liderii partidului de guvernământ încep să încline tot mai mult înspre Est şi sunt foarte multe semne de întrebare.

, a declarat liderul liberal. Acesta nu vede cu ochi buni nici schimbarea de la ministerul Afacerilor Europene a Anei Birchall. Despre ea, Orban susţine că avea o atitudine clară pro NATO. Asupra lui Victor Negrescu planează o serie de semne de întrebare privind relaţiile cu Rusia.

Chiar şi schimbarea ministrului de la Afaceri Europene. Ana Birchall. Care era clar pro NATO, cu o atitudine clară în acest domeniu. est înlocuită cu Victor Negrescu, asupra căruia sunt numeroase semne de întrebare.

, a subliniat Orban. Înainte de nominalizarea lui Mihai Tudose, Sputnik România a afirmat că Ana Birchall este prima opţiune pentru postul de prim-ministru. Sputnik a lăudat-o copios pe Birchall.

Ludovic Orban: Adrian Ţuţuianu, avocatul ruşilor de la Mechel

Acelaşi lucru îl critică liberalul şi când vine vorba de ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu. El spune că acesta a fost avocatul ruşilor care au cumpărat combinatul de la Târgovişte. Pe care l-au falimetat, ducând în Rusia o importantă instalaţie strategică.

M-aş referi şi la Ţuţuianu, care a fost avocatul ruşilor de la Mechel. Care au cumpărat combinatul de la Târgovişte şi l-au falimentat. De acolo, au luat o instalaţie extrem de importantă din punct de vedere strategic şi au dus-o în Rusia.

Asta-mi ridică numeroase semne de întrebare şi-mi relevă că au pus nişte oameni extremi de ciudaţi, care trebuie urmăriţi cu foarte multă atenţie.

, a conchis preşedintele PNL Ludovic Orban.

Ţuţuianu vrea să-l dea în judecată pe Orban

Este o prostie pe care dl. Orban o promovează de o vreme încoace. Sunt un pro-european convins, promotor al legăturii cu Statele Unite. Am să îmi fac datoria față de țară, așa cum am făcut-o întotdeauna.

, a replicat Ţuţuianu.  El a mai precizat că firma sa de avocatură a reprezentat, într-o perioadă, grupul Mechel, în mai multe cazuri, dar că nu a avut deplasări în Rusia.

Am reprezentat firmele. Sunt un specialist în drept comercial. M-am făcut datoria, în condițiile legii, față de clienții mei. Nu am să ezit să îl dau în judecată pe dl. Orban.

, a mai spus el la Antena 3.

Share