home POLITICA Ludovic Orban și patru miniștri, amendă pentru fumat in spațiul public și nepurtarea măștii

Ludovic Orban și patru miniștri, amendă pentru fumat in spațiul public și nepurtarea măștii

Share

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru Ludovic Orban şi alţi patru membri ai Executivului.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Potrivit Poliţiei Capitalei, premierul Ludovic Orban şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu au fost amendaţi cu câte 3000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost sancţionaţi cu câte 2500 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară în spaţii închise.

Singura care a scăpat mai ieftin este vicepremierul Raluca Turcan, pentru că avea mască, dar o purta necorespunzător. Ea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei.

Premierul a anunţat că a achitat 3.000 de lei, prin ghişeul.ro, o sumă egală cu salariul său de pe vremea când nu era prim-ministru.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.

Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancţiunile stabilite de lege, fără a face distincţie“, arată un comunicat al Guvernului.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a aplicat, astăzi, sancţiuni contravenţionale pentru cinci membri ai Executivului. Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană,pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis.

Alte două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară. A cincea persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător.”, a transmis Poliţia Capitalei.

O fotografie în care apar premierul Ludvic Orban, cu ţigara aprinsă în mână şi mai mulţi miniştri care au în mână pahare sau ţigări, a fost distribuită intens pe Facebook, după ce a fost publicată de fostul ministru, Orlandi Teodorovici.

Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern, iar cele mai multe comentarii ale utilizatorilor au fost negative.

Citeşte şi
Klaus Iohannis nu acceptă nici un ministru. Dăncilă să meargă la Parlament! VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni că remanierea guvernamentală Read more

Codrin Ştefănescu: PSD numeşte miniştri cu probleme penale pentru că poate

Codrin Ştefănescu spune că PSD va numi miniştri cu probleme penale pentru că poate să Read more

MediaSind cere demiterea ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu

MediaSind, organizaţia reprezentativă a jurnaliştilor din România, cere demiterea ministrului Culturii. Lucian Romaşcanu este în Read more

Tudorel Toader, rector la Iaşi, este posibilul ministru al Justiţiei

Rectorul Universității "Al. I. Cuza" din Iași, Tudorel Toader, ar putea fi propus ministru al Read more

Bubele şi hibele membrilor Cabinetului Dacian Cioloş

Există o mulţime de miniştri în Cabinetul Cioloş care, în funcţie de contextul politic, pot Read more

Trei miniştri în vizorul DNA (revista presei)

Trei miniştri din Cabinetul Ponta ar fi în vizorul DNA, susţine Ştiri pe surse. Cei Read more

Revista presei. Musuroaiele de pe National Arena

~gazonul a zacut in camion opt zile~Oprescu l-a platit pe Adrian Oprisan~Sberbank nu vrea Volksbank Read more

DNA il suspecteaza pe Borbely Laszlo de trafic de influenta

Potrivit procurorilor DNA, ministrul mediului ar fi implicat într-un dosar de trafic de influenţă, în Read more

Ioan Avram Mureşan, 7 ani de detenţie pentru corupţie

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan a fost condamnat la şapte ani de închisoare Read more

Scurta viaţă fericită a unui ziarist

Cândva, demult, orice se întâmpla în jurul nostru devenea o ştire, iar exclusivitatea rămânea exclusivă. Read more

Share