home EVENIMENT, POLITICA Ludovic Orban l-a dat afară pe Ion Ghizdeanu, omul lui Vâlcov

Ludovic Orban l-a dat afară pe Ion Ghizdeanu, omul lui Vâlcov

Share

Ludovic Orban l-a dat afară pe Ion Ghizdeanu, omul–cheie prin care Liviu Dragnea și Darius Vâlcov au construit politica economică a PSD, de jefuire a ţării.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei Naționale pentru Prognoză, este în funcție de peste 18 ani, din perioada guvernului Adrian Năstase.

A fost un om – cheie în politicile economice ale PSD, fiind utilizat de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov pentru a derula proiecte precum Fondul de Dezvoltare și Investiții sau realizarea de parteneriate public-privat.

Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, este în funcție din 2000 și s-a remarcat prin obediența totală față de decidenții politici ai momentului.

O anecdotă din lumea finanțiștilor spune că Ghizdeanu i-a dat o replică complet neașteptată fostului ministru al Finanțelor, Gheorghe Pogea, în 2010. Exasperat de lipsa de fermitate a Comisiei de Prognoză în discuțiile cu FMI și Comisia Europeană pe perioada crizei financiare, Pogea l-ar fi întrebat pe Ghizdeanu care e prognoza corectă de creștere economică. ”Cât vreți dvs, d-le ministru!”, ar fi fost răspunsul.

El a primit însă puteri și drepturi sporite în guvernarea PSD, ca răsplată pentru obediența față de Darius Vâlcov. Comisia Națională de Prognoză a primit un rol major în realizarea proiectelor de infrastructură prin parteneriat public – privat (PPP) și a vrut să-și atribuie dreptul de a face exproprieri.

Expertiza lui Ghizdeanu în domeniul PPP-urilor e nulă.

Share