home EVENIMENT, POLITICA Ludovic Orban: Bolnavii de coronavirus ce s-au externat vor fi căutaţi

Ludovic Orban: Bolnavii de coronavirus ce s-au externat vor fi căutaţi

Share

Ludovic Orban a promis că pacienţii cu coronavirus ce s-au externat la cerere vor fi căutaţi. El a informat că în România sunt 840 de locuri la ATI, cu ventilatoare.

Orban a mai spus că autorităţile nu cunosc la acest moment ce efect a avut externarea la cerere a aproape o mie de persoane, dar le atrage atenţia acelora care ştiu că sunt infectaţi şi nu se izolează şi infectează alte persoane că vor răspunde penal.

„Avem 840 de locuri la AŢI cu ventilatoare. Acum, vom avea posibilitatea, pe baza legii, să detaşăm. Dacă vom reuşi, vom aduce medici prin voluntariat sau dacă nu se poate aşa avem posibilitatea detaşării”, a declarat Orban.

Premierul a declarat că este nevoie de personal medical suplimentar.

„S-a solicitat lista tuturor medicilor, rezidenţilor, asistenţilor de pe Terapie Intensivă pentru a putea veni voluntar sau a fi detaşaţi acolo unde va fi nevoie de ei. Este nevoie de un număr mai mare de cadre medicale la AŢI din cauza echipamentelor pe care ei trebuie să le poarte, ei nu pot lucra 8 ore”, a mai spus premierul.

Ludovic Orban a completat că nu se doreşte impunerea de noi măsuri restrictive, dar este posibil ca în anumite zone unde creşterea infectărilor este mare acest lucru să se întâmple. Pragul ar fi de 1.200 de cazuri. ”Atunci am putea lua unele măsuri restrictive locale, închiderea unor activităţi comerciale, cum a fost la Arctic Găeşti”, a precizat Orban.

Share