home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Lucian Romaşcanu (PSD) bate obrazul presei: “V-am dat bani!”

Lucian Romaşcanu (PSD) bate obrazul presei: “V-am dat bani!”

Share

Lucian Romaşcanu este expresia tipică a pesedistului care se comportă ca un stăpân de sclavi. Cu românii, dintre care unii sunt jurnalişti.

El crede probabil că PNL, dând bani presei în pandemie, a făcut-o ca să o mituiască. Iar PSD pur şi simplu a mărit potul, ca la poker, dublând suma, contra unui serviciu: tăcerea.

El nu a priceput că banii aceia nu sunt mită, ci sunt un exchange fair: “Noi vă ajutăm să treceţi prin criză, voi ne ajutaţi cu propaganda bună pentru lupta cu coronavirusul”. Atât.

Ba, mai mult, Cabinetul Orban a avut eleganţa să dea aceşti bani tuturor organelor mass-media, indiferent de orientarea politică a acestora, fără vreo condiţionare editorială. Aţi auzit o asemenea porcărie (“V-am dat bani, iar noi ne criticaţi!”) spusă de vreun oficial guvernamental? Noi nu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, tine să atragă atenţia că PSD-ului i se datorează faptul că trusturile de presă au primit încă 10 milioane de euro în plus, după ce ordonanţa pentru presă a fost modificată în Parlament.

Însă, ipocrizie maximă, PSD a acuzat apoi Guvernul că a mituit presa. Enervat că este în continuare atacat în presă pentru înjurăturile obscene din sediul PSD, care i-au adus înlocuirea din funcţia de purtător de cuvânt, Romascanu le bate obrazul patronilor de presă.

Lui i se datorează faptul că au primit încă 10 milioane de euro, pe lângă cele 40 de milioane de euro prevăzute în ordonanţa pentru presă, după ce ordonanţa respectivă a fost modificată în Parlament.

„Prea multă lume a ridicat piatra… Dacă 10% dintre cei care şi-au exprimat blamul ar face ceea ce predică, lumea ar arăta altfel. De ce, totuşi, nu arată altfel?

PS Ceea ce fac e din convingere, inclusiv legea de mai jos. O public ca minimă dovadă a respectului meu pentru presă. E prima oară când o menţionez, nu-mi datorează nimeni, nimic”, a scris Romaşcanu, pe Facebook.

El distribuie un link către un articol în care se anunţă „Schimbări majore în Ordonanţa bani pentru presă: încă 10 milioane în plus. Preţuri mai mari pentru TV, dar şi pentru online. Campania, prelungită”.

PSD, pe de altă parte, a susţinut că aceşti bani ar reprezenta de fapt o mită pentru presă.

„Nu-mi spuneţi că opoziţia e de vină, că nu cred că au şi putut să spele cuiva creierul. Chiar dacă Guvernul PNL bagă bani grei în propagandă, chipurile anti-pandemie: 50 de milioane de euro sunt date presei în numele campaniei de informare a populaţiei! Asta nu e nicicum mită electorală, nuuuu, e despre reţete de colivă cu efect anti-virus”, scria Mihai Tudose, actual vicepreşedinte al PSD, pe Facebook.

Un mesaj similar a fost distribuit recent pe Facebook şi de Lia Olguţa Vasilescu, aminteşte Aktual 24, care şi ea a devenit vicepreşedinte al PSD. „Au cumpărat presa cu 40 de milioane de euro. De vină e PSD, evident”, se afirmă într-un mesaj pe care Olguţa Vasilescu l-a preluat de la Mirel Palada. Oamenii aceştia aşa gândesc, pur şi simplu.

Share