Lucian Judele, viceprimar USR Sector 3, live pe Facebook în toaleta unei grădiniţe

Share

Lucian Judele, viceprimar USR Sector 3, a fost ridicat de Poliție, în timp ce făcea live pe Facebook, în Școala Gimnazială „Mexic”.

Judele spune că arăta condițiile în care învață copiii, afirmând că pe holuri și în clase este șantier, cu acceptul directorului unității de învățământ.

Lucian Judele, viceprimar USR Sector 3, live pe Facebook

Partidul condus de Cătălin Drulă susține că directorul școlii „a primit un telefon care i-a schimbat radical comportamentul”, după ce inițial acceptase să facă un tur al șantierului cu Lucian Judele.

„Dincolo de injuriile aduse viceprimarului USR, directorul școlii a încercat să-l închidă pe viceprimarul Judele în baia școlii, într-un act care poate fi calificat ca sechestrare – lipsire de libertate, conform Codului Penal”, mai scrie în comunicatul USR București, care îl acuză pe director că a vrut să ascundă problemele și să blocheze „eforturile de verificare ale unui reprezentant al autorității locale”.

„Am primit foarte multe sesizări de la părinții care au copii în școala Mexic și mi-au spus că le este frică să își mai dea copiii la școală pentru că în acea școală este un șantier.

Citeşte şi: Robert Negoiţă. Bucureşti, Sector 3. Copaci răsar din câmpul de pavele

Trec muncitori cu flex, trec muncitori cu picamer. Chiar dacă sunt în clase, sunt zdruncinați de zgomotele pe care muncitorii le provoacă. Atunci am fost la fața locului, să văd dacă se constată cele pe care le-am primit în sesizări.

Am ajuns la fața locului, am vorbit cu directorul, cu Poliția Locală, care este la ușa de la intrare”, a spus Lucian Judele.

El a adăugat că a avut permisiunea să intre în școală și că a făcut un tur împreună cu directorul. „Și nu numai că cele sesizate s-au constatat, a fost chiar mai rău decât ceea ce ne-au spus părinții.

Citeşte şi: Consiliul Local Sector 3, parte civilă în dosarul lui Robert Negoiţă

Am spus domnului director să se dea puțin deoparte că voi lua câteva cadre. Am început să filmez din curtea școlii și am intrat ușor, ușor la parter, etajul 1.

Acolo, așa cum ne-au spus părinții, este o singură baie pentru copiii de grădiniță, primară, de gimnaziu. Mai mult, este o baie mixtă pentru băieți și pentru fete.

Domnul director înainte să facem live-ul mi-a arătat niște colaci pe care îi pun pentru cei de la grădiniță”, a spus Judele, conform Libertatea.

Au sunat la Poliţie

Acesta a precizat că înainte să intre în baie s-a asigurat că nu există nici un copil. „Când am ajuns în baie, ei mi-au zis că vor suna la poliție.

Au sunat la poliție, dar nu au zis că e viceprimarul, au zis că e un bărbat oarecare în baie la copii. Poliția a venit”. După ce un echipaj de poliție a ajuns la Școala Gimnazială Mexic, viceprimarul USR a mers la mașina polițiștilor. El a susținut că polițiștii au înțeles situația și nu a trebuit să dea declarații.

Share