Loreen din Suedia a câştigat competiţia. Eurovision se va desfăşura la Stockholm

Share

Loreen din Suedia a câştigat anul acesta Eurovision, iar anul viitor competiţia se va organiza aproape sigur în Globe Arena din Stockholm. Din punctul meu de vedere, această melodie este supraevaluată.

Unica

Ceea ce mă deranjează cel mai tare este că acum Loreen cântă mult, mult mai prost. Poate că este obosită, emoţionată, dar chiar aşa… Pe de altă parte, urmăriți în cadrul final al evoluției ei din această finală cum, la ultimele note din melodie, Loreen aterizează cu încetinitorul..

Eu cred că a avut nişte prieteni pe la regia tehnică, pentru că acesta este un spezial efect pe care îl poți face numai din scule. Un om nu poate să facă aceasta decât în filme precum Matrix, iar atunci tot din scule, nu în realitate. Aceasta sunt metode de magnetizare a publicului, pentru a mări efectul unei interpretări.

Este destul de incorect faţă de milioane de telespectatori, dar mai ales faţă de ceilalţi concurenţi, care sunt dezavantajaţi de astfel de şmecherii. “Când suedezii organizează cam tot ce ţine de backstage”, vorba lui Leonard Miron…

România: clasare slabă

Paisprezece ţări au votat anul acesta pentru România, care s-a clasat pe poziţia a 12-a. Am primit o singură dată 12 puncte, de la Moldova, apoi 10 puncte de la numeroasa comunitate a românilor din Spania, câte 7 puncte de la Grecia şi Georgia, 5 de la românii din Israel şi de la Irlanda, 4 de la Turcia şi Portugalia, 3 de la Cipru şi câte un punct de la Danemarca şi Rusia.

vezi aici concurenţii punctaţi cu 12, 10 şi 8 puncte

Unii au sperat că suntem printre favoriţi. Eu nu mi-am făcut nici o iluzie. Este clar pentru mine că anul acesta cărţile au fost făcute pentru Suedia. Măcar acum ştim că anul viitor vom avea o competiţie la care teoretic concurenţii ar trebui aleşi din fiecare ţară pe criterii valorice.

Este de asemenea clar că ai noştri vor veni acum în ţară şi vor spune că au fost jocuri regionale pentru voturi pe prietenii, ceea ce este parţial color corect. Anul acesta aceste voturi pe vecinătăţi şi prietenii au fost jumi-juma, în timp ce la noi marile voturi primite au fost fix de la românii din străinătate, deci meritul fermecării altora e cu atât mai mic.

Share