Liviu Pleşoianu îi desfiinţează pe Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu

Share

După război. Cunoscutul comic al ecranelor pesediste Antena 3 şi RTV Liviu Pleşoianu se ia la trântă cu Ciolacu şi Grindeanu, când aceştia sunt mai slăbiţi.

Pleşoianu afirmă că ameninţările lui Ciolacu cu excluderea din partid sunt groteşti şi afirma că „PSD începe să fie ridicol, iar acesta este de departe cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui partid”.

Postarea lui Plesoianu:

Deşi îmi propusesem să nu mai consum timpul nimănui cu comentarii pe marginea pseudopoliticii româneşti, trebuie să spun totuşi câteva lucruri cu privire la ultima zi de vară parlamentara:

1. Am fost prezent azi în plen pentru a-l trimite acasă pe premierul Ludovic Orban TOCMAI pentru că mă număr printre foarte puţinii care nu l-au votat premier pe acelaşi Ludovic Orban acum câteva luni, atunci când domnului Ciolacu i s-a părut foarte inteligent şi „responsabil” să-l reînscăuneze prin votul parlamentarilor PSD care tocmai îl dăduseră jos!

2. Faptul că tocmai unul ca Grindeanu spune scrâşnind din dinţi ca “cei care absentează la moţiune vor fi excluşi” e de un penibil care sfidează grotescul şi care forţează limitele bunului-simţ până în pragul patologicului! Carevasăzică, vorbeşte despre excluderea celor care nu respecta „decizia partidului” tocmai singurul premier din istoria omenirii autoizolat în clădirea Guvernului în afara oricărei pandemii, singurul premier care s-a baricadat în Palatul Victoria şi a înghiţit nu doar cheia, ci şi clanţa, că nu cumva să plece atunci când propriul partid îi cerea să plece? Cel care zbiera la miezul nopţii „Aaasta-i adevarrrrratul GRINDDDIIIANU!”, după ce fusese nevoie de… AUTOMOTIUNE de cenzură ca să plece în sfârşit acasă, are acum tupeul chomolungmian să vorbească despre excluderi pe motiv de nerespectare a deciziilor partidului!? …Fabulos!

3. Faptul că Înţeleptul de la Buzău, marele om de stat şi de partid Ciolacu, vorbeşte de asemenea despre “excluderea” celor care n-au venit în plen să-l trimită acasă pe Orban e iarăşi ceva absolut grotesc! Domnu’ Ciolacu, înainte de a fi premier Orban pentru că nu a fost cvorum azi, Orban e premier pentru că TU ai îndemnat parlamentarii PSD să-l voteze premier! L-am dat jos cu toţii pe Orban pentru că l-am considerat dezastruos ca premier în afara unei pandemii, iar tu, domnu’ Ciolacu, ai considerat că e “un gest responsabil” să-l voteze parlamentarii PSD premier pe dezastruosul Orban pentru a gestiona şi o pandemie! Ce e logic, raţional, responsabil în această “gândire”?

4. Domnul Ciolacu a depus moţiunea de cenzură exact înainte de pseudocongresul PSD procedând întocmai precum Don Juan-ul de ocazie care mai adaugă ceva în slipi atunci când iese pe plajă ca să impresioneze. Moţiunea a fost depusă pe 17 august şi votul a fost stabilit tocmai pe 31 august, în ultima zi de sesiune extraordinară, în ultima zi în care mai putea fi, adică, votată! Că e blat, că e doar politica de trei-lei-cuie, nici măcar nu mai contează… Ideea este ca PSD începe să fie ridicol, iar acesta este de departe cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui partid.

5. În caz că nu ştiaţi, propunerea de premier care se vehicula în cazul trecerii moţiunii era cea a domnului Leonardo Badea. Lucrul era absolut firesc, câtă vreme, pur întâmplător, şi domnul Leonardo Badea e absolvent al înaltelor studii SRI… În acest sens, mă gândesc că ar fi mai bine să nu mai cheltuim atâţia bani cu pseudopolitica şi pseudodemocraţia – să-şi facă direct serviciile Guvern de coaliţie naţională – “Guvernul Comunităţii de Informaţii”. De ce să se mai chinuie săracii să-şi facă sau să acapareze partide ca să salveze aparenţele?…

6. Tot ce am spus până acum este egal cu zero. Şi aceasta pentru că – RECUNOSC! – nu l-am consultat pe înaltul strateg Vasile Dincu înainte de a scrie. Mare greşeală!

P.S. Despre lucrurile cu adevărat importante, asupra cărora mi-am concentrat toată atenţia în ultimele săptămâni, în câteva zile…

Senatorul PSD Şerban Nicolae, reprezentant al aripii dure din PSD, lansează un atac dur la adresa lui Ciolacu după înfrângerea de la moţiunea de cenzură.

„O mare şi nescuzabila ruşine”, a scris Şerban Nicolae, pe Facebook.

Pe 5 iulie, Ciolacu anunţa hotărât la Antena 3 ca PSD va depune moţiune de cenzură şi că aceasta „va trece 100%”.

„Vom depune o moţiune de cenzură şi aceasta moţiune de cenzură va trece. 100% va trece”, a declarat Ciolacu. El menţionă că o primă formă a textului moţiunii a fost schiţată de senatorul Şerban Nicolae.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut luni ca PNL a avut o strategie pentru a nu se face cvorum la şedinţa în care urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură, iar dacă s-ar fi dat un vot, PSD ar fi strâns 250 de opţiuni „pentru” moţiune.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce s-a întâmplat cu cele 250 de voturi pe care spunea săptămâna trecută că le va aduna la moţiunea de cenzură, Ciolacu a spus: „Astăzi nu au fost. După cum aţi văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe moţiune. A fost o strategie a PNL, e evident. Eu v-am spus că. dacă se va da vot pe moţiune. vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moţiune”.

Ciolacu a menţionat că PSD nu are cele 233 de voturi necesare adoptării moţiunii de cenzură şi a încercat să creeze o majoritate.

„Nu s-a făcut cvorumul, nu s-a votat moţiunea de cenzură”, a afirmat el.

Liderul PSD a mai spus că în maximum două zile se va reuni Comitetul Politic Naţional al partidului şi se va lua o decizie politică în legătură cu paşii ce trebuie urmaţi pe tema moţiunii de cenzură, care nu a putut fi dezbătuta şi votata luni din lipsă de cvorum, adăugând că moţiunea nu va fi retrasă.

„Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinara, intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota aceasta moţiune”, a declarat Ciolacu.

Share