home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea şi Carmen Dan, implicaţi direct în represiunea din 10 august

Liviu Dragnea şi Carmen Dan, implicaţi direct în represiunea din 10 august

Share

Liderul PSD Liviu Dragnea şi Carmen Dan, miinsitrul de interne, sunt implicaţi direct în represiunea manifestaţiei de protest din 10 august anul trecut, a aflat jurnalistul Emilian Isăilă de la Ziare.com.

Plan vizat de Liviu Dragnea, cu trei zile înainte de 10 august

Un mesaj pe WhatsApp primit în după-amiaza zilei de joi, 9 august, de o persoană cu conexiuni în Ministerul Afecerilor Interne se vorbeşte despre un plan “vizat” de Liviu Dragnea.

“Nu este o intoxicare, nu este un bluf, nu este un extras dintr-o discuţie purtată la MAT-ul din sat. Se întâmplă de trei zile: echipa operativă multi şi pluridisciplinară, organizată de doamna Carmen Dan (…) a elaborat un plan de acţiune vizat de dl. Liviu Dragnea. Prin acesta se urmăreşte crearea momentelor de intervenţie în forţă de către jandarmi”, se arată în mesajul publicat de Ziare.com.

Planul de intervenţie, realizat de o direcţie din MAI

Planul de intervenţie al jandarmilor în Piaţa Victoriei, în data de 10 august, a fost realizat de Direcţia Generală de Management Operaţional din Ministerul de Interne, exact aşa cum se arată în mesajul de mai sus, care face o referire directă la “echipa operativă (…) organizată de doamna Carmen Dan”.

“Aceasta e o structură din minister controlată exclusiv de Carmen Dan şi aici a fost planificat totul. De aici au pornit toate informările către Centrul de Comandă al Jandarmeriei din Piaţa Victoriei”, a declarat o sursă apropiată structurilor de conducere din MAI, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Subordonată direct Carmencitei

“Direcţia Generală Management Operaţional (D.G.M.O.) este unitate din Aparatul central al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.), fără personalitate juridică, ce se subordonează direct ministrului afacerilor interne”, se arată în regulamentul de organizare a structurii, publicat pe site-ul MAI.

“Personalul D.G.M.O. se compune din poliţişti – funcţionari publici cu statut special şi cadre militare, căruia i se aplică drepturile şi obligaţiile prevăzute de Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare şi Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în acelaşi regulament.

Doi poliţai: Săvulescu şi Gălăţeanu

DGMO este condusă în prezent de Director General Comisar-sef de poliţie Ştefan Săvulescu şi de Director general adjunct Comisar-sef de poliţie Niculae Tiberiu Galateanu.

Implicarea acestei direcţii, subordonată lui Carmen Dan, în represiunea manifestanţilor din Piaţa Victoriei apare public în două situaţii aflate în conexiune cu evenimentele dramatice desfăşurate în centrul Capitalei.

Închiderea metroului la Piaţa Victoriei. Ca să le dea tocană mai bine

În seara zilei de 10 august, la ora 20.00, staţia de metrou Piaţa Victoriei este închisă. Conducerea Metrorex dă un comunicat în care arată că decizia închiderii staţiei a fost luată de Direcţia Generală de Management Operativ din MAI.

“Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atribuţii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00, staţia Piaţa Victoriei să fie închisă.

Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire”, se arată în comunicatul oficial al Metrorex, transmis vineri seară, în jurul orei 20.00.

Discuţia cu Edi Hellvig

O altă conexiune dintre ministrul Carmen Dan şi reprimarea violentă a protestelor din Piaţa Victoriei e făcută de directorul SRI Eduard Hellvig, care în cursul zilei de sâmbătă, 11 august, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Vioricăi Dăncilă.

“În cursul zilei de astăzi, 11 august, directorul Serviciului Român de Informaţii domnul Eduard Hellvig a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă.

În cadrul acestei discuţii, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele şi informaţiile deţinute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcţiei Generale Management Operaţional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant”, se arăta într-un comunicat dat publicităţii de către Serviciul Român de Informaţii.

Citeşte şi
Revista presei. Crin Antenescu si Ponta, cuplu comic

~Basescu inventa porecle pentru Crin~Cine sapa la baza scaunului lui Ponta~Cat dai sa fii sef

Ion Dragulin: Bancile nu sunt imune la orice soc posibil

Sectorul bancar romanesc este intr-o conditie financiara relativ buna si e apt sa absoarba socuri

PSD pregăteşte legi extrem de dure contra protestelor neautorizate

Antena 3 s.a lipit de PSD şi a început o campanie, prin care solicită parlamentarilor

Protestatarii au voie să strige “Slugilor!” şi “Lichelelor!”, a decis o instanţă

Într-o decizie judecătorească, prin care se anulează o amendă de 700 de lei primită de

Jandarmeria continuă comedia cu ordinele de represiune de pe 10 august

După ce a lansat trei oe diferite la care ar fi fost semnat ordinul de

Jandarmeria Română, la mare cumpănă din cauza unor nelegiuiţi

Un ofiţer de jandarmi, comandant de etaşament la Jandarmeria Bucureşti, dezvăluie în exlusivitate pentru Comisarul

20 de ONG cer demisia Guvernului şi anchetarea lui Carmen Dan, Cucoş şi Clişeru

20 de ONG, între care Corupţia Ucide şi Vă vedem din Sibiu, solicită demisia Guvernului

Iordache, despre reţinerea lui Wagner: „Foarte bine că l-au reţinut. Trebuie să facem legea și mai dură”

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a spus joi că

Piaţa Victoriei. Situaţie tensionată. Jandarmii interzic protestul

La Piaţa Victoriei, în această seară, de zece ori mai mulţi jandarmi decât de obicei

Catalonia. Represiune violentă a forţelor de ordine în Barcelona

Sunt cel puţin 460 de răniţi în Catalonia, după confruntări violente dintre votanţi şi poliţia

Share