home DIVERSE Live online despre uraganul din Statele Unite

Live online despre uraganul din Statele Unite

Share

Intr-adevar, Uraganul Irene devasteaza Nord-Estul Statelor Unite ale Americii. Am stat de vorba asta-noapte cu un prieten, care s-a intors din Europa aseara la ora 23.00 a Coastei de Est a Americii.

drumul previzionat al Uraganului Irene ibtimes

Mi-a relatat ca situatia este foarte complicata, ca oamenii sunt destul de tensionati si nu numai New York, ci toata Coasta de Nord-Est a SUA este sub asediu.

Asa cum se observa in foto 2 (click aici), Uraganul Irene isi are epicentrul in Bahamas, in sud si matura toata Coasta de Est a Statelor Unite, de la sud la nord. Lucru neobisnuit, pentru ca de obicei aceste furtuni de toamna – primavara foarte puternice se opresc undeva in sudul Statelor Unite si nu sunt niciodata atat de puternice in conurbatia New York-ului sau in capitala administrativa Washington. Iar marti ar ajunge pana in Peninsula Labrador!

Aveti aici online CNN, relatand despre situatia la moment a devastarilor provocate de Uraganul Irene. De exemplu, adineaori era o relatare dramatica de la Capul Hatteras, bantuit de tornade violente.

Poate ca la asta se refereau cei de la NASA. Printre altele. Dar se ridica intrebarea: de unde stiau ei si de cutremure, si de uragane de atata timp?

Si mai am o problema: mie imi seamana a atac complex contra Statelor Unite, orchestrat din afara. O combinatie de razboi climatic si geofizic. Au poate ca ma insel.

Share