home CORUPTIE, POLITICA Lista lu’ Firea. Mitică Dragomir are trei pensii speciale, Iordănescu şi Petrică Roman ţin aproape

Lista lu’ Firea. Mitică Dragomir are trei pensii speciale, Iordănescu şi Petrică Roman ţin aproape

Share

Mitică Dragomir, starul pesedisto-peremistoid de pe lista Gabrielei Firea pentru Consiliul General, are trei pensii speciale.

“Am depus acum lista candidaţilor pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, anunţa Gabriela Firea, spunând că printre propunerile PSD de pe această listă se află “oameni pe care bucureştenii i-au apreciat pentru ceea ce au făcut în întreaga lor carieră, în întreaga lor viaţă”.

Pe listă, se află fostul premier Petre Roman, actriţa Monica Davidescu, “oamenii de sport şi fair-play” Elisabeta Lipă, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu, Daniel Pancu, ca şi regizorul Sorin Ilieşiu.

Mitică Dragomir are venituri uriaşe din cele trei pensii ale sale în valoare de 206.400 de lei pe an, la care se mai aduaga 9.000 de euro din chirii.

Soţia sa, Vica Dragomir, încasează 20.400 de lei pensie, la care se mai adaugă un salariu de 30.000 de lei şi venitul de pe o chirie de 144.000 de lei.

Conform declaraţiei sale de venit, Mitică Dragomir a vândut către o societate comercială o vilă, pentru care a încasat 3,9 milioane de euro, şi încă una, pentru care a obţinut 110.000 de euro.

Mai mult decât atât, Dragomir are bijuterii şi ceasuri de 100.000 de euro, o vilă de peste 500 mp şi două apartamente, de 210 mp şi 240 mp.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost condamnat în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a primit peste 3 milioane de euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Întrebată despre faptul că Mitică Dragomir a fost condamnat la închisoare, în primă instanţă, Firea a replicat: “E condamnat? E în puşcărie? Deocamdată Justiţia îşi face datoria. Nu avem în nici un caz o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Sunt persoane cărora nu li s-a îngrădit nici un drept”.

“Dacă eu aş fi propus şi bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti, adversarii mei ar fi spus că plâng prea tare noaptea, că nu vor să sugă de la sânul mamei, că pampersul e prea ud”, a adăugat Firea.

Dumitru Dragomir a fost deputat PRM şi are multiple condamnări la închisoare, inclusiv pe vremea lui Ceauşescu, când a fost pedepsit cu şapte luni de puşcărie, pentru jocuri ilegale de noroc (poker şi barbut).

Anghel Iordănescu încasează două pensii speciale, care, cumulate, îi aduc venituri de 120.000 de lei. Soţia sa, Valeria Iordănescu, are 16.800 de lei pensie, de la Ministerul Muncii.

Nea Puiu deţine cinci terenuri intravilane în Pipera, în suprafaţă totală de 48.000 mp, două în Ştefăneşti (Ilfov), în total 39.000 mp, un teren de 5.000 mp în Jilava, unul de 2.000 mp în Corbeanca, altul de 1.000 mp în Snagov şi unul de 4.000 mp în Breaza (Prahova). Iordănescu mai are trei case în Bucureşti: una în Ilfov şi una la Breaza.

Fostul premier Petre Roman, care candidează la Primăria Municipiului Bucureşti, menţionează în declaraţia de avere o singură locuinţă, în Voluntari, trei maşini, bijuterii de 15.000 de euro, tablouri de 25.000 de euro şi obiecte de artă de 25.000 de euro.

În declaraţia sa de avere, Petre Roman menţionează că are o locuinţă de 202 mp, în Voluntari, cumpărată în anul 2010, şi un teren de 1.000 mp, în Constanţa.

El are trei maşini: o Honda şi o Lancia din 2006, precum şi un Land Rover cumpărat în 2011. Petre Roman a mai declarat bijuteriile soţiei, în valoare de 2.000 de euro, dar şi tablouri de 20.000 de euro. Din cele două pensii ale sale, Petre Roman încasează 181.000 de lei pe an.

Share