Liderul tătarilor: Cetățeni ai Rusiei, părăsiți imediat teritoriul Crimeii!

Share

După exploziile care au avut loc la baza aeriană din Novofedorivka (Crimeea), liderul tătarilor, Refat Ciubarov, i-a sfătuit pe invadatorii ruși să părăsească peninsula anexată în anul 2014 , scrie RBC, citată de Rador.

„Cetățeni ai Rusiei, ați primit un prim ‘apel’, care vă spune că trebuie să părășiți imediat teritoriul Crimeii ocupate de Federația Rusă” – a transmis acesta pe o rețea socială, conform AK24.

Ciubarov a subliniat că prezența rușilor în Crimeea este ilegală și criminală. „Nu mai pierdeți timpul, plecați! Țineți minte că cel care traversează astăzi podul peste strâmtoarea Kerci va avea de câștigat” – a adăugat Refat Ciubarov.

RBC notează că, anterior, președintele Volodimir Zelenski a afirmat că Ucraina va recupera cu siguranță Crimeea și că războiul declanșat de Rusia trebuie să se încheie pe teritoriul peninsulei, unde a început în 2014.

Marți după-amiază, în Crimeea au avut loc explozii la baza aeriană din Novofedorivka, pe care invadatorii ruși o folosesc, inclusiv în războiul împotriva Ucrainei.

Cel puțîn o persoană a murit și mai multe au fost rănite. Partea ucraineană neagă implicarea în exploziile respective.

Moscova și autoritățile locale impuse de Rusia au transmis că exploziile de la baza militară au fost cauzate de detonarea unor muniții.

Share