home CORUPTIE, POLITICA Lia Savonea aduce un dinozaur al Rodicăi Stănoiu judecător şi o impune pe Adina Florea la SS

Lia Savonea aduce un dinozaur al Rodicăi Stănoiu judecător şi o impune pe Adina Florea la SS

Share

Lia Savonea a convocat pentru azi o noua sedinta a CSM, in care va incerca sa obtina votul majoritatii, pentru a o confirma de Adina Florea in fruntea Sectiei Speciale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În Justiţie, continuă restauraţia. Fosta sefa a Inspectiei Judiciare de pe vremea Rodicai Stanoiu va primi votul gruparii Savonea pentru a reveni de la pensie, ca judecatator.

„Lia Savonea pregateste pentru miine mai multe nefacute in CSM, sigur, cea mai importanta este numirea Adinei Florea la sefia SS. Ar fi strans deja cele 10 voturi necesare. SS este partenerul preferat al Inspectiei Judiciare in marea operatiune de epurare a magistratilor incomozi. Ambele sunt la mana si la toanele Liei Savonea.

Urmează şi numirea unui om de incredere la sefia Sectiei de contencios administrativ de la CAB: locul unde se schimba sefii Armatei, se schimba componenta completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte, sau, mai nou, mentinerea in Guvern a unor secretari de stat.

Inca una fina, pe site-ul CSM, lipsa de transparenta totala: un judecator pensionat revine in magistratura. Pe site sunt trecute doar initialelele: D.V.

Cine sa fie? Va zic eu, Valeria Dumitrache, fosta sefa a Inspectiei Judiciare de pe vremea Rodicai Stanoiu”, informeaza jurnalistul Ionel Stoica.

Sedintele anterioare ale CSM au fost boicotate de mai multi magistrati in speranta ca vor reusi sa blocheze numirea Adinei Florea in fruntea Sectiei Speciale. Sectia lui Florea este puternic contestata de magistrati si de institutii internationale precum Comisia de la Venetia si GRECO.

Share