home ECONOMIE Leonardo Badea (BNR): Tehnologia 5G ar putea fi declicul de dezvoltare a economiei

Leonardo Badea (BNR): Tehnologia 5G ar putea fi declicul de dezvoltare a economiei

Share

Încetinirea creşterii economice şi a producţiei industriale este normală, în perioada actuală, consideră Leonardo Badea, noul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).

Aflat la seminarul EU-COFILE de la Sinaia, Badea a spus că, dacă ne referim la economia globală, aşa cum spun şi prognozele din ultimul timp, creşterea a încetinit, dar cu toate acestea, pieţele financiare manifestă optimism privind stabilitatea situaţiei globale.

Leonardo Badea a menţionat: “Exis­tă în economie momente în care se face un declic şi în care aşteptările economice se modifică, urmare a apariţiei unui fenomen. Acum este momentul ca inclusiv în cadrul producţiei indus­triale să se dezvolte şi să intre noua tehnologie.

Tehnologia 5G reprezintă în acest moment principala provocare care ar putea să fie declicul de dezvoltare – acel impuls stimulativ pentru recreştere şi intrarea într-un nou ciclu de creştere (economică), inclusiv pentru producţia industrială”.

Domnia sa susţine că toate aceste lucruri vor trebui să intre într-o chestiune de ciclicitate, creşteri, descreşteri, revenire:

“Dar acest impuls, de introducere de tehnologie nouă, de o creştere a productivităţii şi oferirea de servicii şi produse noi, inclusiv la nivelul producţiei industriale, reprezintă principala provocare pentru perioada următoare. Însemnând pe termen scurt şi mediu, nu pe termen lung”.

Citeşte şi
Acordarea statutului de piaţă secundară emergentă de către FTSE ne confirmă că şi activitatea ASF
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) salută decizia FTSE-Russell, comunicată în cursul serii de 26 septembrie
Preşedintele ASF, Leonardo Badea, a declarat că piaţa asigurărilor a înregistrat în acest an o
Primul raport privind stabilitatea pieţelor financiare nebancare supravegheate de ASF oferă o vedere de ansamblu
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat astăzi 14 august 2019, pe www.asfromania.ro,  proiectul FinTech
Preşedintele ASF, Leonardo Badea, spune că aproximativ 15% din totalul de dosare aprobate în timpul
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a găzduit la București, în luna mai, întâlnirile Consiliilor Supraveghetorilor
Prezent astăzi la Conferința anuală Insurance Europe, președintele ASF - Leonardo Badea a declarat...
Prezent astăzi la Conferința "European Consumer Protection", organizată de APPA (Asociația pentru Promovarea Asigurărilor) și
„Conform analizei tematice a A.S.F. referitoare la asigurarea de risc cibernetic: o Riscurile cibernetice sunt
Share