home CORUPTIE, POLITICA La unison contra MCV? Logic – Tăriceanu şi Ponta…

La unison contra MCV? Logic – Tăriceanu şi Ponta…

Share

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Raportul MCV pe anul 2016 îi face praf pe Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu? Nici o problemă! Aceştia critică şi ei Raportul MCV. Nimic mai penibil. Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu sunt criticaţi, din cauza declaraţiilor făcute în repetate rânduri la adresa magistraţilor şi a Justiţiei.

Raportul MCV depre Ponta şi Tăriceanu (primul paragraf citat):

În acest an s-a înregistrat o creștere a numărului de cereri de apărare a independenței justiției, în urma unor atacuri în mass-media și din partea unor politicieni, inclusiv a primului ministru și a președintelui Senatului.

(…)

Aceasta s-a disipat însă în primăvară, în special în urma deschiderii de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) a unei anchete vizându-l pe prim-ministru. Criticile au vizat, în mod personal, atât pe șeful DNA, cât și pe cel al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Despre instituţia Senatului:

Curtea Constituțională (CCR) are un rol important în statul de drept și în consolidarea unui sistem judiciar independent. Jurisprudența Curții a inclus, în 2015, 24 de decizii privind dispozițiile noului Cod penal și ale noului Cod de procedură penală, precum și unele decizii importante legate de echilibrul puterilor și respectarea drepturilor fundamentale. Acestea au inclus soluționarea unui conflict dintre Senat și autoritățile judiciare privind o cerere de arestare preventivă.

Citind cu atenţie Raportul MCV, descoperi adevăratul motiv pentru care se ofuscară cei doi: acest document este un atac direct la Sistemul Corupt, al cărui reprezentanţi de frunte sunt cei doi.

Ponta anti-MCV:

Cum să fim respectaţi dacă luăm de la Bruxelles şi Londra nişte funcţionari mărunţi să îi facem miniştri / dacă acceptăm cu aplauze groteşti de fericire umilirile gen MCV şi Schengen, dacă mereu ne bucurăm ca nişte maimuţe când primesc banane de scatoalcele pe care orice birocrat de mâna a şaptea ni le administrează la cererea unor siteuri „deontologice” de pe la noi??? Când cineva afirmă că e mândru că e slugă la alţii, nu la Rusia?!?! Păi suntem trataţi aşa cum ne comportăm şi ne autopromovăm!

Cuie-nfipte-n de Ponta, dintr-o răsuflare:

atac la membrii Guvernului Cioloş veniţi de la Bruxelles, numiţi “funcţionari mărunţi”;
Raportul MCV şi Schengen, o umilire;
cei ce apreciază Raportul MCV sunt numiţi maimuţe, care se bucură de scatoalcele Bruxelles-ului, administrate de orice birocrat de mâna a şaptea, ca la primirea unor banane;
tot acest infern, la cererea unor site-uri “deontologice”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Tăriceanu, pe acelaşi subiect, după ce a anunţat că respinge concluziile Raportului şi a cerut Guvernului să-l returneze la Comisia Europeană:

Propun începerea unei proceduri diplomatice pentru încetarea activității Mecanismului de Cooperare și de Verificare și pentru ca România să se bucure de același tratament aplicat tuturor țărilor membre ale UE.

Cam aceasta este diferenţa între un intelectual al intoxicării ca Ponta şi bietul Tăriceanu. Cititorul este invitat să admire ce densitate de minciună, dezinformare, spirit antidemocratic şi suprapunere peste discursul tipic Moscovei are Victor Ponta, comparativ cu Tăriceanu, care este un biet taliban de rând al aceleiaşi cauze.

Citeşte şi
Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Liderii ALDE şi Pro România, alături de cei ai PSD, fac concurs de acuzaţii populiste Read more

Tăriceanu: „Iohannis şi Orban au ştiut din timp de acest virus!”

La scurt timp după apariţia celui de-al patrulea deces, Tăriceanu a sugerat că Iohannis şi Read more

Ludovic Orban îi dă afară din Guvern pe oamenii lui Tăriceanu

Printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban, Claudiu Daniel Catană a fost eliberat la cerere din Read more

Tăriceanu se teme acum de percheziţie fără mandat de la judecător

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, a decretat târziu starea Read more

Tăriceanu: „Regimul Iohannis ar putea cenzura presa care nu-i ridică osanale”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îşi continuă atacurile delirante la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.Tăriceanu afirmă Read more

Tăriceanu profită de epidemie ca să-i asmută pe români contra DNA

ALDE Tăriceanu continuă să profite de epidemia de coronavirus pentru a-şi urmări interesele politice. Într-un Read more

Tăriceanu se întreabă dacă Klaus Iohannis e în carantină

Preşedintele ALDE, Calin Popescu Tăriceanu, lansează un nou atac violent la adresa lui Klaus Iohannis. Read more

Tăriceanu, despre el: Parlamentarii nu pot fi acuzaţi ca un funcţionar!

Fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a prezentat la Parchetul General, pentru a fi audiat Read more

Tăriceanu cere anularea oricăror alegeri în următoarele luni, pe motiv de coronavirus

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, propune amânarea alegerilor locale până la stingerea crizei provocate de Read more

Tăriceanu: „Cota de încredere a preşedintelui Iohannis a scăzut simţitor”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu crede că Ludovic Orban și-a depus Read more

Share