La 91 de ani, lui Ion Iliescu AUR nu-i seamănă “cu PRM-ul lui Vadim”

Share

30 de ani după, criminalul Ion Iliescu se comportă ca un bătrânel sfătos, care depănează amintiri, la gura sobei. Sau la soba gurii.

Fostul președinte al României a declarat că discursul AUR nu are nimic în comun cu ce făcea Corneliu Vadim Tudor.

Fostul lider PSD este de părere că, deși mulți încearcă să spună că AUR este noul PRM, fostul președinte al României consideră că cele două formațiuni nu seamănă.

“Nu seamănă deloc. Viața politică era mai plină de substanță. Vă amintesc prima dezbatere a candidaților prezidențiali, cu domnul Cîmpeanu și Rațiu.

Eu chiar am resimțit cu plăcere dezbaterea aceea. Era bazată pe respect reciproc. Fiecare cu propriile opinii, dar în relație civilizată și raporturi umane normale. Din păcate azi sunt puțin…mă mir că nu s-au făcut progrese, din contră”, a spus Ion Iliescu la Realitatea PLUS.

Fostul președinte al României și al PSD a declarat, în ziua în care a împlinit 91 de ani, că este la curent cu ce se întâmplă în partid, deși nu are o legătură directă cu Marcel Ciolacu.

“Nu aș vrea să fac aprecieri care să influențeze în vreun fel părerea oamenilor și situația din partid. Urmăresc cu interes, cu atenție, mi-aș dori mai mult, dar nu vreau să fac aprecieri. Din păcate nu sunt prezent în activitatea conducerii de partid. De la distanță urmăresc (n.n.: Yoda says). Doar ce se scrie în presă, ce se relatează, nu am o relație nemijlocită cu conducerea actuală și nu vreau să fac aprecieri”, a precizat fostul președinte.

Ion Iliescu se declară nemulțumit de noua coaliție care conduce România, considerând că măsurile de austeritate luate de Florin Cîţu nu sunt cele așteptate de români.

“Nu aș vrea să exprim aprecieri care să fie folosite într-un fel. Personal nu sunt mulțumit. Nu a fost un an ușor pentru nimeni, nici pentru cetățeni, nici pentru cei care se află la putere. Situația în care se află țară necesită o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali. Îmi e greu mie să dau opinii și să fac sugestii celor care se află la guvernare”, a declarat Ion Iliescu.

Share