home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Kuunkuiskaajat, “Työlki Ellää” (Norvegia)

EUROVISION: Kuunkuiskaajat, “Työlki Ellää” (Norvegia)

Share

Kuunkuiskaajat? Eu nu stiam ca in Finlanda pana si tiganii sunt blonzi! Acesta a fost primul lucru la care m-am gandit, atunci cand am ascultat aceasta frumoasa melodie tiganeasca, interpretata cu mult suflet de doua finlandeze decorative.

Acum, trebuie sa recunoastem ca acest cantec nu are o linie melodica pretentioasa, ca sa aiba nevoie de niste interpreti cu calitati tehnice sau vocale exceptionale.

El poate fi cantat si de cele doua fete sincere si vesele din Finlanda, insa sunt foarte sigur ca dragii mei Loyko ar face din aceasta mica balada tiganeasca un super-cantec, sa planga si caii de la dric, ba poate chiar si pana penultimul calic.

Este insa o tendinta pozitiva in muzica pop, pe care eu o aplaud: prefer sa ii vad pe finlandezi ca forteaza in sus valoric, venind cu o astfel de balada tiganeasca, decat intoxicandu-ne cu muzica deja vehiculata si ultra-ras-cantata de multi altii inainte.

Din punctul meu de vedere, aceasta melodie frumoasa aduce un aer curat in muzica de la Oslo si va fi placut pentru mine sa vad Kuunkuiskaajat in finala Eurovision.

Este o chestiune de civilizatie si de respect fata de fanii Eurovision, orice va fi insemnand aceasta astazi. Intr-un fel, imi aduce aminte de ciudata Ishtar din Belgia, de acum doi ani, care a lasat o impresie placuta cu o melodie cantata intr-o limba inventata.

Share