Kovesi, acum: Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar

Share

Laura Codruţa Kovesi reacţionează dur la “dezvăluirile” făcute de Sebastian Ghiţă. Procurorul-șef al DNA a spus că nu dorește să comenteze declarațiile “unui inculpat fugar“.

Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar. (…) Și nu doresc să intru într-un dialog cu acesta.

, a răspuns Kovesi.

În ceea ce priveşte atacurile la sistemul de justiţie, pot spune că sunt afacuri făcute de inculpaţi, de persoane cercetate penal sau condamnate.

, a spus acesta.

Aceste atacuri sunt făcute pentru că DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii“, a completat şefa DNA.

Laura Codruţa Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii

Kovesi a declarat că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii. Sesizarea se referă la afirmațiile la adresa ei lansate în spațiul public în luna decembrie și la începutul lui ianuarie.

Este vorba despre 14 sesizări, pe care le-a depus la CSM, cu privire la declaraţiile tendinţioase făcute de inculpaţi. De asemenea, şefa DNA a precizat că a făcut 12 sesizări către CNA, cu privire la emisiunile bazate pe declaraţiile lui Ghiţă.

Am reluat dialogul cu CSM cu privire la declaraţiile făcute în cursul lunii decembrie şi ianuarie“, a mai spus aceasta. Ea a explicat că a prezentat şi în cadrul întâlnirii de la Ministerul de Justiţie sesizările depuse la CSM, pentru a arăta atacul la care este supus sistemul de justiţie.

Share