Hans Klemm rămâne ambasadorul SUA în România

Share

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România, ar rămâne la post. Aceasta este informaţia zilei. Motivul ar fi că Klemm nu a fost numit în funcţie politic, ca alţi reprezentanţi si SUA din lume.

Într-un răspuns acordat la solicitarea ziarului Puterea, biroul de presă al Ambasadei SUA la București informează că ambasadorul Hans Klemm rămâne în funcție.

Hans Klemm nu ar fi numit strict politic

Doar aproximativ 30% dintre ambasadorii americani vor demisiona efectiv pe 20 ianuarie. Aceasta e prima zi în care Donald Trump va fi noul președinte al Statelor Unite.

Informaţia a fost furnizată într-un briefing de presă susținut de vineri, al lui John Kirby. Acesta e purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat  al SUA. Este vorba despre ambasadorii numiți strict politic.

Diplomații de carieră nu sunt vizați de această măsură, chiar dacă au fost desemnați de Administrația Obama. Ambasadorii numiți politic au primit ordin din partea echipei președintelui ales Donald Trump să-și prezinte demisiile până pe 7 decembrie 2016.

Prima dată

Demisiile intră în vigoare pe 20 ianuarie. New York Times a dezvăluit că e prima dată când niciunui ambasador numit politic nu i se mai permite să-și prelungească mandatul.

Hans Klemm a fost prim vicesecretar de stat asistent la Biroul de resurse umane din Departamentul de Stat al SUA. Din ianuarie 2015, a fost consilier senior al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat.

În iulie 2015, a fost numit ambasador.

Share