home POLITICA Klaus Iohannis: Unii inventează un alt fel de stat, de teama Justiţiei

Klaus Iohannis: Unii inventează un alt fel de stat, de teama Justiţiei

Share

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat vineri că unii politicieni inventează scenarii despre “un alt fel de stat”. Şeful statului nu știe cui folosesc aceste ficțiuni, însă și-a exprimat convingerea că nu viitorului României.

Floricica Dansatoarea către Klaus Iohannis: “Pă toţi din PSD să-i daţi jos!”

Klaus Iohannis Vedem teme paralele cu aşteptările românilor

Mi-aș fi dorit ca în ultimul an, cu atât mai mult cu cât este anul premergător Centenarului, să fi văzut o mai mare preocupare a decidenților politici pentru consolidarea democrației în țara noastră a independenței Justiției și pentru întărirea practicilor de guvernare în beneficiul tuturor românilor, nu al unor grupuri.

Vedem în schimb o mare preocupare pentru identificarea unor teme paralele cu așteptările românilor și cu interesele strategice pe termen lung ale țării noastre. De teama Justiției și a statului de drept, unii inventează scenarii despre un alt fel de stat. Nu știu cui pot folosi aceste ficțiuni, dar sunt convins că viitorului României nu.

, a susținut Iohannis.

Klaus Iohannis: Suntem în faţa unor alegeri fundamentale

Președintele a subliniat că România se află în fața unor alegeri fundamentale despre viitor:

Astăzi ne aflăm din nou în fața unor alegeri fundamentale pentru viitorul nostru. Continuăm cu mai multă consecvență pe drumul care, cu eforturi și de multe ori cu sacrificii, ne-am înscris de un deceniu, sau facem pași înapoi și riscăm să ne întoarcem în trecut?

Nu putem clădi nimic durabil pentru următorul secol dacă nu punem la temelie acele valori care și-au dovedit soliditatea în a genera cu adevărat o viață mai bună pentru oameni. Din această perspectivă, lecțiile istoriei sunt astăzi mai evidente ca oricând.

O societate liberă, în care oricine are șansa de a-și urma vocația, în care fiecare cetățean poate trăi în siguranță având o viață prosperă și garanția că drepturile îi sunt respectate, este o societate din care reflexele autoritariste de orice fel sunt eliminate.

Share