Klaus Iohannis: Procurorii nu sunt în subordinea ministrului Justiţiei

Share

Președintele Klaus Iohannis a atras atenţia că procurorii sunt sub autoritatea, dar nu în subordinea ministrului Justiţiei. Discursul acestuia a avut loc la ședința de prezentare a bilanțului activității Ministerului Public.

Floricica Dansatoarea către Klaus Iohannis: “Pă toţi din PSD să-i daţi jos!”

Iohannis a trimis săgeți către cei care încearcă să creeze deliberat confuzie despre sistemul judiciar din România. Totul – în încercarea de a obține un control mai amplu și de a slăbi independența procurorilor.

Klaus Iohannis: Românii nu îşi doresc ca infractorii să facă legea

Klaus Iohannis a menționat că Ministerul Public are un rol foarte bine definit în Constituție,. Procurorul este un apărători nu numai ale ordinii, ci și al drepturilor civile.

A devenit un obicei în România să se dezbată statutul procurorilor. Este sintetizat foarte bine în Constituție. Ei sunt sub autoritatea ministrului Justiției, în nici un caz în subordinea ministrului Justiției.

, a spus Klaus Iohannis. Este e aluzie clară la cererea ministrului justiției de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Tudorel Toader nu a fost prezent miercuri la bilanțul Ministerului Public.

Klaus Iohannis: Procurorii nu sunt inamicii societăţii

Șeful statului a subliniat că este o discuție falsă cea care acreditează ideea că procurorii sunt inamicii societății. Iohannis a spus că demersurile din partea unor indivizi certați cu legea sunt menite să decredibilizeze justiția.

Constituția României nu dă dreptul la liniște al celor care încalcă legea, a punctat președintele.

El a mai spus că cea mai bună apărare pentru procurori în aceste condiții este standardul înalt de etică și profesionalism. Imparțialitatea, integritatea și profesionalismul înseamnă corecta instrumentare a dosarelor, cu respectarea drepturilor civile, a spus Iohannis.

Share