home POLITICA Johannis, Stolo, Căncescu, Vanghelie incompatibili

Johannis, Stolo, Căncescu, Vanghelie incompatibili

Share

Şase politicieni de frunte au fost declaraţi de Agenţia Naţională de Integritate ca având probleme de incompatibilitate. Acesta este un cutremur politic major. Patru dintre aceşti politicieni, care au partidele lor la putere în USL, sunt angajaţi în luptele de culise pentru controlul viitoarelor regiuni ale României.

Ei sunt:

Klaus Johannis, primarul Sibiului şi prim-vicepreşedinte PNL;

ANI: “În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că IOHANNIS KLAUS-WERNER se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Sibiu, cât și calitatea de reprezentant al Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 și până în prezent) și S.C. PIEȚE S.A. (începând cu 05.08.2010 și până în prezent), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

• vezi aici documentul ANI despre Klaus Johannis

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 şi om cu funcţii grele în PSD;

“diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate”, susţine ANI: “În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 787.246, 55 Lei (aprox. 180.300,59 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia în perioada evaluată, respectiv 2008 – 2011, de către MARIAN DANIEL VANGHELIE, Primar al Sectorului 5, București.

• vezi aici documentul ANI despre Marian Vanghelie

Nicuşor Constantinescu, unul dintre baronii locali PSD, preşedintele CJ Constanţa;

ANI: “În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că NICUȘOR CONSTANTINESCU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 – 23.03.2009, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Preșesedinte al Consiliului Județean Constanța, cât și calitatea de reprezentant al Județului Constanța în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanța, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

• vezi aici documentul ANI despre Nicușor Constantinescu

Aristotel Căncescu, preşedinte CJ Braşov, baron local al PNL.

ANI: “În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că ARISTOTEL ADRIAN CĂNCESCU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29.05.2009, întrucât deține, simultan, atât funcția de Președinte al Consiliului Județean Brașov, cât și calitatea de reprezentant al Județului Brașov în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

• vezi aici documentul ANI despre Aristotel Căncescu

Și PDL este reprezentat în galeria celor şase iluştri, prin doi politicieni:

Theodor Stolojan, europarlamentar PDL;

“fals în declaraţii”, susţine ANI: “În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații de către THEODOR DUMITRU STOLOJAN, întrucât nu a menționat în declarațiile de avere și de interese, completate la data de 25.05.2012, acțiunile deținute la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” S.A. Mediaș, a căror valoare la data completării declarațiilor era de aprox. 94.000 EURO, încălcând, astfel, prevederile art. 292 din Codul Penal al României.

• vezi aici documentul ANI despre Theodor Stolojan

UPDATE: Theodor Stolojan a reacţionat prin acest comunicat, în care arată că acţiunile la Transgaz vor apărea în declaraţia pe care o va da pe anul 2013:

În luna mai 2012 am depus declarațiile de avere și de interese pe anul 2011. În consecință, toate datele prezentate în declarațiile de avere și de interese pe anul 2012 sunt valabile până la data de 31 decembrie 2011. Acțiunile la Transgaz le-am cumpărat în perioada martie-aprilie 2012. Acesta este motivul pentru care acțiunile Transgaz NU se află în declarațiile de avere și de interese care cuprind anul 2011.  Acțiunile pe care le dețin la Transgaz vor fi raportate în luna mai 2013 când voi depune declarațiile de avere și de interese pe anul 2012.

Florentin Popescu, lider PDL Dâmboviţa, fost preşedinte CJ Dâmboviţa;

“săvârșirea infracțiunii de conflict de interese”, susţine ANI: “În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese de către FLORIN AURELIAN POPESCU, întrucât, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări nr. 436/20.10.2010, precum și șapte acte adiționale la contractul de lucrări nr. 134/19.06.2008, încheiate între Consiliul Județean Dâmbovița și S.C. PROCOR S.A., societate unde acesta a deținut calitatea de asociat până în luna iunie 2008, beneficiul patrimonial obținut fiind în cuantum de 1.003.509,37 Lei (aprox. 228.070 Euro).

• vezi aici documentul ANI despre Florentin Popescu

Share