home CORUPTIE, POLITICA Jandarmeria continuă comedia cu ordinele de represiune de pe 10 august

Jandarmeria continuă comedia cu ordinele de represiune de pe 10 august

Share

După ce a lansat trei oe diferite la care ar fi fost semnat ordinul de intervenţie, Jandarmeria continuă comedia declaraţiilor şi informaţiilor în coliziune. Viva pierde bani după ce a publicat un pictorial cu Udrea gravidă

Motivul este simplu: conspiratorii care au pus la punct porcăria din 10 august, de la Piaţa Victoriei, încearcă să ofere presei şi, dacă se poate, procurorilor, piste false.

are legătură cu asta:

Dezvăluiri năucitoare despre violenţele din 10 august, de la Piaţa Victoriei

Realitatea este că Jandarmeria are dreptul şi chiar obligaţia ca, atunci când este atacată de persoane violente, să-i reţină, izolându-i şi protejând populaţia paşnică. Altfel nu se poate.

Jandarmeria dă informaţii înşelătoare

În spațiul public, aminteşte Realitatea.net, au fost vehiculate mai multe variante privind ora la care s-a dat acceptul de intervenție în forță asupra protestatarilor din Piața Victoriei, pe 10 august.

Inițial, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a spus, într-o conferință de presă, că “Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forță la ora 23:11”. Imediat, a arătat presei un document: “Acesta este ordinul de intervenție semnat de Prefectul Capitalei”.

Apoi, ministrul de Interne Carmen Dan a precizat: “Ora 20:00. Comandantul actiunii prezinta Prefectului situatia, informandu-l cu privire la necesitatea unei interventii pentru restabilirea ordinii publice. In acest context, Prefectul isi exprima acordul cu privire la o astfel de actiune”.

Speranţa Cliseru, versiunea a treia, Jandarmeria în sevraj

De asemenea, Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a băgat pe toată lumea în ceață când a spus că documentul semnat de ea a fost după 12 noaptea. “Nu are importanță și nu este relevantă ora”, fără să dea alte lămuriri.

Într-adevăr, grupul din jurul Gabrielei Firea susţine asta şi are dreptate. Nu contează ora, oricum, la violenţele ultraşilor, Jandarmeria trebuia să îi izoleze şi reţină pe aceştia. Nu a făcut-o.

Coliziunea cu realitatea continuă

Pentru a clarifica neconcordanțele, site-ul realitatea.net a trimis solicitari scrise atât la Jandarmerie, cât și la Prefectură, iar acum așteaptă răspunsurile oficiale.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a oferit detalii în premieră. El a dezvăluit că este vorba despre două documente, nu despre unul singur, așa cum s-a știut până acum:

Sunt două ordine. Cel semnat de Prefect, care insa nu contine ora la care s-a dat ordinul de interventie, si cel de la ora 23:11, pe care l-am prezentat in acea conferinta de presa, care este, de fapt, ordinul militar de interventie, dat de comandantul actiunii. Acesta este consemnat in jurnalul actiunilor noastre operative, trimis la Parchet.

Aha, deci încearcă să zăpăcească şi Parchetul. Drăguţ.

Share