home EVENIMENT, POLITICA Jandarmeria Bucureşti a desecretizat convorbirile din 10 august 2018

Jandarmeria Bucureşti a desecretizat convorbirile din 10 august 2018

Share

Jandarmeria Bucureşti a desecretizat aseară convorbirile vizând mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, şi acestea vor fi trimise luni procurorilor.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ministrul a precizat că în total sunt 250 de ore de comunicaţii, din acestea fiind desecretizate 248.

Marcel Vela a declarat că cele două ore de convorbiri rămase nu au putut fi desecretizate, deoarece prezintă detalii care ţin de organizarea altor instituţii, dar că va încerca desecretizarea acestora în cursul săptămânii viitoare.

“S-au desecretizat convorbirile, iar din 250 de ore, luni trimitem la DIICOT 248 de ore. Două ore încă nu putem oficial să le înaintăm fiindcă în cele două ore mai sunt detalii care ţin de organizarea altor instituţii, de amplasarea unor obiective, număr de forţe, care nu pot fi încă desecretizate, dar încerc săptămâna viitoare şi cele două ore să le desecretizăm”, a afirmat Marcel Vela.

Ministrul de Interne dăduse termen până vineri seară Jandarmeriei Bucureşti să desecretizeze convorbirile din 10 august 2018, avertizând că în caz contrare consecinţele vor fi pe măsură.

Marcel Vela a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că trei unităţi de jandarmi din teritoriu – Craiova, Ploieşti şi Constanţa – au desecretizat aproximativ 300 de ore de convorbiri purtate prin staţii în ziua de 10 august, Jandarmeria Bucureşti fiind cea care nu a pus la dispoziţia procurorilor convorbirile purtate în acea zi.

“Am solicitat desecretizarea convorbirilor. Mi s-a spus că nu putem, că indicativele unităţilor de jandarmi sunt secrete. Ok, am schimbat indicativele. Am spus, haideţi să desecretizăm convorbirile că nu mai aveţi indicativele din 10 august, le-am schimbat, au spus: e volum mare de ascultat, stenograme de făcut, nu ştiu câte CD-uri, în total ar fi 275 de ore. Mi s-a spus că e foarte greu, nu am dorit să vin eu cu explicaţii că 275 de oameni dacă ascultă o oră fiecare într-o oră se rezolva. Am lăsat să văd ce se întâmplă. Într-adevăr, dacă un singur om ascultă 275 de ore, e greu şi durează o lună, dar 275 de oameni dacă ascultă o oră, cred că e foarte uşor. M-au amânat de miercuri pe vineri, de vineri pe miercuri”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Share