home CORUPTIE, POLITICA Adina Florea a renunţat la Secţia Specială când a fost anunţată de Ciolacu că PSD nu o mai susţine

Adina Florea a renunţat la Secţia Specială când a fost anunţată de Ciolacu că PSD nu o mai susţine

Share

Adina Florea a fost abandonată de PSD odată cu trecerea partidului în Opoziţie, ca şi preşedintele CSM, Lia Savonea, apropiată de Florin Iordache şi de Viorica Dăncilă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, încearcă să ţină partidul departe de tema Justiţie. Rămasă fără sprijin juridic şi politic, Adina Florea a renunţat la şefia Secţiei Speciale pentru magistraţi, ghiuleaua PSD împotriva procurorlor.

Lia Savonea, contestată puternic de magistraţi, încearcă să-şi ducă la bun-sfârşit manatul de preşedinte al CSM, care va înceta la finalul lunii decembrie. Drept urmare, a abandonat-o pe Adina Florea, după ce, timp de jumătate de an, s-a luptat să o instaleze în fruntea Secţiei Speciale pentru magistraţi.

Plenul CSM a încercat de 7 ori să valideze rezultatele concursului pentru şefia Secţiei Speciale, câştigat de Adina Florea, dar s-a lovit de opoziţia fostului ministru al Justiţiei, Ana Birchall, exclusă între timp din PSD.

Lia Savonea a avut o relaţie extrem de apropiată cu Florin Iordache şi cu Viorica Dăncilă, liderii PSD care au susţinut Secţia Specială. Însă Viorica Dăncilă a fost debarcată de la şefia partidului, iar Florin Iordache a fost tras pe linie moartă.

Noul preşedinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis Liei Savonea că partidul nu o mai susţine pe Adina Florea, au declarat surse politice pentru Adevărul. Drept umare, Florea a făcut un pas înapoi.

Share