home EVENIMENT JACKSONMANIA: Michael Jackson inca viu? (LiveLeak.com via Chicago Tribune)

JACKSONMANIA: Michael Jackson inca viu? (LiveLeak.com via Chicago Tribune)

Share

Acest video, arata site-ul LiveLeak.com, preluat de prestigiosul cotidian american Chicago Tribune, ar demonstra ca Michael Jackson ar fi fost inca in viata, dupa ce corpul sau neinsufletit a fost transportat la Departamentul pentru Pompe Funebre al orasului Los Angeles.

Autorul postarii spune ca a verificat numarul de inmatriculare al masinii din care se pare ca sare Regele Muzicii Pop. El sustine ca este vorba despre acelasi van in care a fost corpul sau neinsufletit. Autorul postarii de pe LiveLeak mai afirma ca a luat inregistrarea video originala dintr-o sursa de incredere:

“I know him for years. And I am sure it´s real and Michael is alive.”

UPDATE: Timp de vreo 12 ore, am lasat pe acest website in mod deliberat o informatie care are sanse covarsitoare sa fie ori o diversiune (al carui scop insa nu il inteleg), ori pur si simplu o zapaceala.

Metoda folosita de actorii acestei zapaceli pentru a intoxica opinia publica este buna pentru un studiu de caz, care ne duce direct la ultima diversiune lansata in presa romana (pe care, apropos, au dabalazat-o doua posturi de televiziune, A3 si RTV, precum si doua cotidiane, “Cotidianul” si “Gardianul”, iar in restul presei nu gasim decat cel mult stiri automatice plictisite, date la norma, in sila).

In cazul asa-zisei invieri a lui Michael Jackson, ventilatorul de presa folosit se numeste LiveLeak, iar prestigiosul organ de presa care preia si credibilizeaza aberatia este Michael Jackson pChicago Tribune.

Scopul publicatiei americane este sa mai faca niste hit-uri, ca sa-si mai mareasca ratingul in vremuri de criza, ca viata costa bani.

Dupa cum se observa, informatia este preluata mai departe pe canale media de scandal, precum “Libertatea” si intoxica la nivelul omului fara pregatire, care cade victima si cumpara astfel de publicatii.

Dupa cum ma asteptam, am avut pana acum doi comentatori, in mod vizibil instruiti, care au inteles perfect despre ce este vorba (o diversiune) si inteleg sa se exprime. Le multumesc ca o fac. Bravo lor.

Studiul de caz poate continua, aratand ca uneori, daca te straduiesti, poti gasi informatie cu iz de credibilitate si in publicatii de scandal, precum “Can-Can”, unde s-a gasit un ins care sa gandeasca o stire despre Lutz, posibilul viitor patron de la Rapid, care mai raspunde si la numele de Stache, despre care se spune ca este un fost membru Stasi si care deja are afaceri serioase cu ciment in Romania, iar aceasta de multi ani. Dar, ca sa iti dai seama ce informatie este credibila si care nu, trebuie sa stii sa citesti.

Si foarte important este semnul intrebarii care a aparut acum, dupa 12 ore de la postarea acestei stiri, care indica dubiile mele asupra valabilitatii informatiei, pentru ca, in afara de ceea ce stiam deja de cateva zile despre intalnirea lui Reghe si a nevestei lui cu Lutz la un bar din Dorobanti, nu aflam nimic nou.

Complicate sunt caile intoxicarii prin presa.

Share