ÎPS Teodosie le spune femeilor să se lase violate. “Să-ţi duci crucea!”

Share

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut o nouă declaraţie controversată legată de statutul femeii în căsnicie, iar ministrul Familiei, Natalia Intotero, l-a taxat imediat.

Întrebat într-o emisiune radio, de către o femeie, cum se poate vindeca într-o relaţie cu un soţ abuziv, Teodosie, i-a răspuns că trebuie să îşi „ducă crucea”.

ÎPS Teodosie le spune femeilor să se lase violate. “Să-ţi duci crucea!”

”După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic.

Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut.

Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopului Tomisului.

ÎPS Teodosie a răspuns, conform SpotMedia:

Citeşte şi: ÎPS Teodosie susţine că un fumător care bea agheasmă e păgân

”Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”.

O reacţie a venit de la ministrul Familiei, Natalia Intotero:

„Ca femeie și persoană cu mare credință în Dumnezeu, nu consider că Biblia îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă și empatie.

Dumnezeu ne-a dat o viață, iar misiunea e să o protejăm, să o trăim curat și cu credință. Familia și căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță și sprijin, nu de suferință și abuz.

Citeşte şi: Macedon Porcu, aşa se numeşte defapt ÎPS Teodosie

Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă.

Victimele trebuie să fie protejate și sprijinite prin intermediul legii și al instituțiilor statului.
Biblia și Biserica încurajează empatia și oferă ajutor celor care suferă, în concordanță cu valorile moral-creștine, iar statul oferă acest lucru.

Aceste persoane aflate în dificultate trebuie să apeleze pentru a beneficia de protecția statului, dar e foarte important să aibă curaj ulterior să facă și sesizări.

Orice persoană abuzată trebuie să aibă curaj să sune, să ceară ajutor și ulterior să facă sesizări, pentru a primi protecția de care fiecare trebuie să beneficieze”.

Până aici a fost despre abuzul psihologic

O credincioasă i-a scris ÎPS Teodosie, conform News.ro, pentru a primi un răspuns la o problemă cu care se confruntă:

„Sunt femeie şi sunt căsătorită de doi ani, niciodată nu simt nevoia de a avea relaţii cu soţul meu, iar pe el îl deranjează. Ce putem face pentru a menţine întreagă căsnicia?”.

Înaltul prelat i-a răspuns femeii, explicându-i că lucrurile, în căsnicie, nu trebuie făcute „şi după voia soţului”, ca să nu se destrame căsnicia.

„Ce să faceţi? Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce.

De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”, i-a transmis Teodosie credincioasei care i-a scris.

Share